Syria har fått avansert russisk luftforsvarssystem

Russland trosser advarsler fra USA og Israel og har forsynt Syria med et nytt og moderne luftforsvarssystem, opplyser forsvarsminister Sergej Sjoigu.

Fire mobile russiske utskytningsramper som disse er nå på plass i Syria, opplyser Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu. Foto: AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Russland opplyste i forrige måned at Syria ville få det avanserte S-300 systemet, og tirsdag opplyste den russiske forsvarsministeren at fire mobile utskytningsramper, radarer og støttekjøretøy nå er på plass.

Ifølge Sergej Sjoigu skal syrisk personell nå læres opp til å operere luftforsvarssystemet, noe som vil ta tre måneder.

President Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton advarte for en drøy uke siden Russland mot å levere S-300-systemet til Syria.

– Å introdusere S-300 til den syriske regjeringen, vil være en betydelig opptrapping fra russernes side og noe vi håper at de vil revurdere, sa Bolton.

USAs utenriksminister Mike Pompeo tok saken opp med sin russiske motpart Sergej Lavrov under FNs hovedforsamling i New York i forrige uke, men uten å vinne gehør.

Russlands president Vladimir Putin har gjort det klart at luftforsvarssystemet først og fremst er ment å beskytte russisk personell som kjemper mot internasjonal terrorisme i Syria.

Publisert:
 1. FNs sikkerhetsråd
 2. Syriakrigen
 3. Russland
 4. Donald Trump
 5. Vladimir Putin

Mest lest akkurat nå

 1. Inviterer til gjen­åpnings­feiring i Stavanger lørdag kveld

 2. I verste fall står hele Nye SUS ferdig på Ulland­haug først i 2040

 3. Da Haaland kom, så verdens­mesteren hans store svakhet

 4. – JESSSSS! Endelig slutt på å være politi

 5. Skal du klemme, håndhilse eller danse på bordet? Kommer verden til å bli som før? Jeg skal i alle fall kaste munn­bindet

 6. Nå er huset og fasaden total­endret: – Folk kjører sakte forbi for å se