Syria har fått avansert russisk luftforsvarssystem

Russland trosser advarsler fra USA og Israel og har forsynt Syria med et nytt og moderne luftforsvarssystem, opplyser forsvarsminister Sergej Sjoigu.

Publisert: Publisert:

Fire mobile russiske utskytningsramper som disse er nå på plass i Syria, opplyser Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Russland opplyste i forrige måned at Syria ville få det avanserte S-300 systemet, og tirsdag opplyste den russiske forsvarsministeren at fire mobile utskytningsramper, radarer og støttekjøretøy nå er på plass.

Ifølge Sergej Sjoigu skal syrisk personell nå læres opp til å operere luftforsvarssystemet, noe som vil ta tre måneder.

President Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton advarte for en drøy uke siden Russland mot å levere S-300-systemet til Syria.

– Å introdusere S-300 til den syriske regjeringen, vil være en betydelig opptrapping fra russernes side og noe vi håper at de vil revurdere, sa Bolton.

USAs utenriksminister Mike Pompeo tok saken opp med sin russiske motpart Sergej Lavrov under FNs hovedforsamling i New York i forrige uke, men uten å vinne gehør.

Russlands president Vladimir Putin har gjort det klart at luftforsvarssystemet først og fremst er ment å beskytte russisk personell som kjemper mot internasjonal terrorisme i Syria.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. To gutter på 14 og 16 år overga seg til politiet

 2. Betaler millionbot med skattepengene til de ansatte

 3. Derfor ringte kirkeklokkene lørdag ettermiddag

 4. Dette huset satte prisrekord i Sola

 5. Mann i 20-årene skal ha viftet med kniv på en fest på Storhaug

 6. Sexolog Vera Erdal: – Kvinner må selv ta ansvar om de mangler sexlyst

 1. FNs sikkerhetsråd
 2. Syriakrigen
 3. Russland
 4. Donald Trump
 5. Vladimir Putin