USAs justisdepartement sier nei til offentliggjøring av Trump-dokument

Justisdepartementet i USA motsetter seg anmodninger om å offentliggjøre begjæringen som forklarer hvorfor FBI ransaket Donald Trumps eiendom i forrige uke.

Ransakingsordren og en liste over hva som ble beslaglagt, er blitt offentliggjort. Men justisdepartementet i USA sier nei til offentliggjøring av FBIs begrunnelse for å gjennomføre ransakingen.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Flere amerikanske medier og republikanske kongressmedlemmer har bedt en dommer i delstaten Florida om å offentliggjøre dokumentet som forklarer hvorfor ransakelsen av Trumps eiendom Mar-a-Lago skulle gjennomføres.

Justisdepartementet viser i et rettsdokument til at ransakingsordren og en liste som viser hva som ble beslaglagt i Trumps bolig i forrige uke, allerede er offentliggjort.

Men begjæringen, der det føderale politiet (FBI) oppgir sine argumenter for hvorfor ransakingsordren burde godkjennes, utgjør et svært annerledes vurderingsgrunnlag, mener justisdepartementet.

– Det foreligger overbevisende grunner, blant annet beskyttelse av en pågående etterforskning som omfatter nasjonal sikkerhet, som støtter at dokumentet ikke publiseres, uttaler departementet.

Begjæringen inneholder viktig og kritisk informasjon og detaljerte etterforskningsrelaterte fakta, samt høyt sensitiv informasjon om vitner, blant annet vitner som er blitt avhørt av myndighetene, argumenterer departementet videre.

Hvis dokumentet skulle bli offentliggjort, ville det ha medført så omfattende sladding at det ville ha fjernet alt meningsfullt innhold i dokumentet, mener departementet.

Publisert: