Trump: Baghdadis etterfølger drept

Den sannsynlige etterfølgeren til IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi er drept av amerikanske styrker, ifølge USAs president Donald Trump.

USAs president Donald Trump.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

«Akkurat bekreftet at Abu Bakr al-Baghdadis erstatter nummer én er terminert av amerikanske styrker. Ville mest sannsynlig ha tatt øverste plass - nå er han også død!» skriver Trump på Twitter.

Trump kommer ikke med noen detaljer om hvem det er snakk om. Det har vært delte meninger om hvem som vil overta som øverste leder i ekstremistgruppen IS etter Baghdadis død.

Baghdadi skal ha tatt sitt eget liv ved å utløse en bombevest da amerikanske spesialstyrker aksjonerte mot skjulestedet hans i Idlib nordvest i Syria og jaget ham inn i en tunnel. Angrepet fant sted lørdag, og Baghdadi tok tre barn med seg i døden.

Mazloum Abdi i den kurdiskledede militsen SDF har tidligere opplyst at Abu Hassan al-Muhajir, som var Baghdadis talsmann og høyre hånd, ble drept i et separat angrep i landsbyen Ain al-Baydah dagen etter. Men det er uklart om det er denne personen Trump sikter til i sin twittermelding tirsdag.

Abdi skrev på Twitter søndag at SDF og USA samarbeidet om operasjonen mot Muhajir.

Publisert: