SOHR: 13 sivile drept i luftangrep mot marked i Idlib

Minst 13 sivile har mistet livet i et luftangrep mot et marked i den opprørskontrollerte byen Maaret al-Numan i Idlib nordvest i Syria, melder SOHR.

Bildet er tatt under tidligere kamper i byen Idlib i Syria.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
Hjelpearbeidere fra Hvite hjelmer driver redningsarbeid etter at et marked i byen Maaret al-Numan i Idlib-provinsen ble rammede av et luftangrep.
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

En selger på markedet sier at angrepet var det mest skremmende han har opplevd på flere år.

– Vi løp inn i butikker og kastet oss på bakken. De bombarderte halvparten av markedet, sier 35 år gamle Maher Mohammed.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) meldte mandag også at seks andre ble drept i luftangrep utført av enten russiske eller syriske fly i andre deler av Idlib, Syrias siste opprørsbastion.

Kraftige kamper

De siste dagene har det rast svært kraftige kamper sørøst i Idlib. Nesten 100 stridende er drept på tre dager, blant dem 54 regimesoldater og 47 opprørere, ifølge SOHR.

Kampene har pågått siden lørdag og beskrives som de blodigste siden en russiskstøttet våpenhvile trådte i kraft i slutten av august.

Idlib har en befolkning på rundt tre millioner mennesker – mange av dem er internflyktninger som er blitt fordrevet fra andre deler av Syria i løpet av den åtte år lange krigen.

Offensiv

Syrias president Bashar al-Assad har lenge sagt at regjeringen skal gjenvinne kontrollen over den nordvestlige regionen nær grensen til Tyrkia.

Siden april har syriske styrker, støttet av russiske fly, stått bak en storstilt offensiv mot de opprørskontrollerte områdene. Offensiven har igjen drevet hundretusener på flukt.

Krigen i Syria har kostet minst 370.000 mennesker livet, mens millioner er fordrevet.

Publisert: