Weinstein etterforskes i London og New York

Mange kvinner har den siste uka beskyldt Harvey Weinstein for overgrep eller voldtekt. Nå granskes filmprodusenten av politiet i både London og New York.

En av Hollywoods mektigste menn, Harvey Weinstein, anklages av en rekke skuespillere og andre kvinner for seksuell trakassering, voldtekt og andre seksuelle overgrep. Overgrepene skal ha skjedd gjennom en årrekke. Foto: Al Powers / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Anklagene mot Hollywood-kjempen har tårnet seg opp etter at flere kvinnelige skuespillere sto fram og anklaget ham for seksuell trakassering i New York Times for en uke siden.

Siden da har tre kvinner anklaget 65 år gamle Weinstein for voldtekt.

Politiet på begge sider av Atlanteren bekreftet torsdag at de har iverksatt granskinger av anklager mot Weinstein. I London etterforsker politiet et påstått seksuelt overgrep fra 1980-tallet, ifølge britiske medier.

Samtidig undersøker politiet i Weinsteins hjemby New York politiarkivene for å finne ut om flere kvinner har anmeldt ham for overgrep. Så langt har de ikke funnet noe annet enn en velkjent sak som ble etterforsket og henlagt i 2015, opplyser polititalsmann Peter Donald. New York-politiet ber publikum om tips i saken.

Fikk sparken

Etter det første New York Times-oppslaget fikk Weinstein sparken i det mektige filmselskapet han eier sammen med broren Bob Weinstein. Harvey Weinstein har benektet alle anklager om seksuelle handlinger uten samtykke. Men onsdag uttalte 65-åringen til pressen i Los Angeles at «alle gjør feil» og ba om en ny sjanse.

Weinstein Company har uttalt at de er sjokkert og at de ikke har kjent til de nye anklagene om seksuelle overgrep og pengene Weinstein skal betalt i bytte mot ofres taushet.

Kjente skuespillere

New York Times skriver imidlertid torsdag om interne dokumenter og intervjuer som viser at selskapet har visst om Weinsteins oppførsel i minst to år.

Blant kvinnene som de siste dagene har stått fram med anklager mot Weinstein, er stjerner som Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow.

Til tross for at Weinstein tilsynelatende var beryktet for sin oppførsel mot kvinner, hevder filmmiljøet i Hollywood at avsløringene og anklagene mot ham kommer som et sjokk.

Også i Washington er reaksjonene på avsløringene sterke, for Weinstein har vært en stor økonomisk bidragsyter til Demokratene.

Demokratenes tidligere presidentkandidat Hillary Clinton går også hardt ut mot 65-åringen og sier hun er sjokkert og forferdet. Clinton sa onsdag i et intervju med CNN at hun vil gi pengene hun fikk fra Weinstein som bidrag i presidentvalgkampen, til veldedighet.

Publisert: