EU-razzia mot BMW

EU-kommisjonen gjennomførte denne uka en razzia mot den tyske bilprodusenten BMWs hovedkontor i München. 

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

EUs konkurransemyndighet innledet i sommer gransking av flere tyske bilprodusenter, blant dem BMW, som mistenkes for kartellvirksomhet.

EU-kommisjonen har siden vært tause om granskingen, men bekrefter at en tysk bilprodusent fikk uanmeldt besøk av etterforskere mandag. Dette skjedde på bakgrunn av anklager om kartellvirksomhet, heter det.

EU-etterforskerne hadde følge med representanter for tyske konkurransemyndigheter under razziaen, opplyser kommisjonen, som kaller besøket hos BMW for «en inspeksjon».

– Inspeksjonen er et foreløpig steg i etterforskningen av antatt kartellvirksomhet. Det faktum at kommisjonen gjennomfører inspeksjoner, betyr ikke at selskapene som får besøk er skyldige i konkurransehindrende oppførsel, heter det videre.

Kommisjonen opplyser at Daimler, som produserer Mercedes, samarbeider med etterforskerne og derfor kan vente seg noe mildere behandling.

Volkswagen, som fra før står midt oppe i en stor skandale knyttet til juks med utslippsdata, bistår også etterforskerne. Audi og Porsche anklages også for kartellvirksomhet, men det er uklart i hvilken grad de samarbeider med kommisjonen.

Selskap som blir funnet skyldige i å ha brutt EUs konkurranseregler kan bli idømt bøter på opptil 10 prosent av global omsetning. For de tyske bilprodusentene vil det være snakk om enorme beløp.

Publisert:
  1. EU
  2. BMW

Mest lest akkurat nå

  1. Stengte Stavanger luft­havn etter mis­tenk­elig funn

  2. Torvik tror regionens første omi­kron-smitte kommer i løpet av uka

  3. Viking i dialog med Brentford om Gunnarsson-kjøp

  4. 122 nye smittede på Nord-Jæren, 10 inn­lagte på SUS

  5. Dette mener Tripic Viking må gjøre for å bli en ut­fordrer om serie­gullet

  6. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie (24) får krampene daglig