Nesten 200.000 rammet av koleraepidemien i Jemen

193.000 mennesker er hittil smittet av kolera i krigsherjede Jemen, og tallet kan øke til over 300.000 innen utgangen av august, advarer FN. 

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Mot slutten av august når vi trolig 300.000 tilfeller, sier en talskvinne for FNs barnefond (UNICEF), Meritxell Relano.

1.265 mennesker har hittil mistet livet i koleraepidemien i Jemen, som også trues av en massiv sultkatastrofe.

Kolera sprer seg i skittent vann og forårsaker alvorlig diaré, oppkast og uttørring. Sykdommen er lett å behandle og forebygge, men i Jemen har borgerkrigen ført til et omfattende sammenbrudd både i infrastruktur og helsetjenester, noe som gjør at mange ikke får hjelp i tide. Uten behandling kan sykdommen føre til død i løpet av få timer.

FN anslår at 7,6 millioner mennesker bor i områder som nå er utsatt for kolera i Jemen.

I forrige uke ba FN verden om å våkne og få øynene opp for hva som skjer i det svært fattige landet, der krigen mellom Houthi-opprørere og den internasjonalt anerkjente regjeringen også har ført til omfattende matmangel og sult.

Giverland har lovet 18 milliarder kroner i nødhjelp til Jemen i år, men til nå har de bare gitt 29 prosent av dette, ifølge FN.

Etter at Saudi-Arabia og flere andre land gikk inn i krigen i 2015 i et forsøk på å få gjeninnsatt den saudivennlige regjeringen, er det gjennomført nærmere 100.000 luftangrep mot Houthi-kontrollerte områder, deriblant hovedstaden Sana.

Publisert:
  1. Jemen
  2. FN

Mest lest akkurat nå

  1. 15-åring knuste rekorden til Jakob Ingebrigtsen

  2. Fra 5. divisjon til Eliteserien: Kameraten Hangeland beviste at alt var mulig

  3. Flyttet seremoni til parkeringsplass ved Kiwi-butikk

  4. Selger fritidseiendom for 40 millioner kroner

  5. Hvor har det blitt av radaren på Lifjell?

  6. Statsministeren om ny E39 mellom Mandal og Kristiansand: - Bompengesatsene kan bli vurdert