Hamas truer Israel med opptrapping

Det israelske forsvaret angrep natt til onsdag flere Hamas-mål på Gazastripen, som svar på at det ble skutt raketter mot Israel. Hamas truer med opptrapping.

Israelsk politi på befaring der en rakett slo ned i Ashdod tirsdag kveld.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Ifølge den israelske forsvarsledelsen er det skutt 13 raketter fra Gazastripen mot Israel det siste døgnet. To personer fikk mindre kuttskader av glass da en av raketter slo ned i havnebyen Ashdod.

Ingen palestinsk gruppe har tatt på seg ansvaret, men Israelske kampfly svarte natt til onsdag med å angripe ti Hamas-mål på Gazastripen. Det er ikke meldt om drepte eller sårede etter angrepene.

De første rakettene fra Gazastripen kom samtidig med at statsminister Benjamin Netanyahu undertegnet en avtale med De forente arabiske emirater og Bahrain i Washington.

Ikke overrasket

– Jeg er ikke overrasket over at palestinske terrorister angrep Israel samtidig med denne historiske seremonien, sa Netanyahu da han forlot Washington.

Han kaller rakettangrepet et forsøk på «å hindre fred».

– De kommer ikke til å lykkes, sa han.

Både i Gaza og i Nablus og Hebron på Vestbredden var det tirsdag store demonstrasjoner mot avtalen som ble undertegnet i Washington.

Truer

Palestinernes president Mahmoud Abbas advarte om at avtalen ikke vil føre til fred i regionen før USA og Israel anerkjenner det palestinske folkets rett til en uavhengig stat.

– Fred, sikkerhet og stabilitet vil ikke bli oppnådd i regionen før den israelske okkupasjonen ender, sier han.

Hamas truer på sin side med å trappe opp angrepene mot Israel etter nattens israelske angrep mot mål på Gazastripen.

– Okkupantene vil måtte betale prisen for all aggresjon mot vårt folk og motstandsbevegelsens steder, og vårt svar vil bli målrettet, heter det i en kunngjøring.

Publisert: