Lima-gruppen vil etterforske korrupsjon og narkohandel i Venezuela

Lima-gruppen ønsker å få med seg flere andre land for etterforske om det er korrupsjon, narkotikahandel og brudd på menneskerettighetene i Venezuela.

Opposisjonsleder i Venezuela og selverklært president Juan Guaidó under møtet til Lima-gruppen i Buenos Aires tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix

  • Ntb-dpa
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Gruppen sier i en uttalelse at de vil forsøke å danne en ramme for å etterforske lovbrudd i Venezuela. Forslaget vil bli lagt fram for land som «ønsker demokrati i Venezuela», inkludert EU og USA, heter det i en uttalelse som ble avgitt etter et møte med Lima-gruppens utenriksministre i Buenos Aires tirsdag.

Lima-gruppen sier videre i uttalelsen at den støtter en storskala-etterforskning av rollene til «regjeringer og politiske grupper i regionen».

I uttalelsen gjentar gruppen sin støtte til Venezuelas opposisjonsleder og selverklærte president Juan Guaidó og at de ønsker et nytt valg.

Uttalelsen er signert Argentina, Brasil, Canada, Chile, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Panama, Paraguay og Peru.

Publisert:
  1. Utenrikspolitikk
  2. Venezuela

Mest lest akkurat nå

  1. Hanne Sørvaag har fått ny jobb

  2. Større leteaksjon etter savnet mann i Sokndal

  3. Banksjef ble hytteutbygger på heltid i Sirdal

  4. Her planlegges det 50 nye hytter i havgapet - men ingen eiendomsskatt

  5. Jostein Sørstrønen (58) og Arne Bernt Paulsen (64) har ikke vært i stand til å ta opp kampen for de drepte døtrene. Før nå.

  6. Leiligheten er bare 33 kvm. Slik fikk de den til å føles dobbelt så stor.