Trump vil ha færre amerikanske soldater i Afghanistan

President Donald Trump vil redusere antallet amerikanske soldater i Afghanistan med om lag en tredel men fastholder at det fortsatt skal være permanent nærvær.

Publisert: Publisert:

Soldater fra USAs 48. infanteribrigade hilser til befal etter å ha kommet hjem fra oppdrag i Afghanistan. President Donald Trump sier han vil redusere antall amerikanske soldater i landet men lover at det fortsatt vil være et permanent amerikansk nærvær. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Kunngjøringen kom i et radiointervju med Fox News torsdag.

– Vi kommer til å gå ned til 8.600 og så vil vi ta en avgjørelse derfra. Vi kommer alltid til å ha et nærvær der, sier Trump. USA har i dag om lag 14.000 soldater i Afghanistan.

Tilbaketrekningen skal ifølge utenriksminister Mike Pompeo skje før president valget i november neste år.

USA har i økende grad ønsket å avslutte engasjementet i Afghanistan. Trump sier at USA bare vil redusere antall soldater ytterligere hvis Taliban garanterer at de ikke vil la Al-Qaida eller andre internasjonale ekstremistgrupper slippe til på afghansk territorium.

Trump fastslår samtidig i intervjuet at dersom USA blir rammet av et nytt terrorangrep som har sitt utspring i Afghanistan, vil de slå tilbake «som aldri før».

USA sendte soldater til Afghanistan for første gang rett etter terrorangrepet 11. september 2001.

Trump sier at det ikke vil bli noen fullstendig tilbaketrekning og begrunner det med at en permanent styrke i landet vil bidra med etterretningsinformasjon.

Publisert: