Vendela Kirsebom ba om å få slippe unna Trump

Den norske modellen Vendela Kirsebom (49) opplevde Donald Trump som vulgær og bare opptatt av pupper da hun fikk ham som bordpartner under en middag i Det hvite hus.

Vendela Kirsebom opplevde den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump som vulgær og puppefiksert da hun fikk ham som bordpartner under en middag i Det hvite hus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Den tidligere supermodellen traff Trump i 1993 under den tradisjonsrike middagen som amerikanske presidenter hvert år holder for journalistene i den amerikanske hovedstaden.

– Jeg satt med Donald Trump til bords. Han uttalte seg aggressivt og nedlatende om kvinner og utseende, om bryster, pupper, bein, ja alt, uttalte Kirsebom nylig til TV 2.

I et intervju med den britiske avisen Daily Mail fredag utdyper hun opplevelsen av Trump som bare skal ha snakket nedlatende om kvinner.

– Alt han sa var så vulgært. Jeg kunne ikke høre på alt dette tullet en hel kveld, så jeg ba om å bli flyttet vekk, sier Kirsebom.

Hun søkte hjelp hos redaktøren av det amerikanske magasinet Vanity Fair, Graydon Carter, som hun kjente. Hun beskrev situasjonen med Trump som grusom, og at han oppførte seg nedlatende mot kvinner.

– Jeg følte det var veldig ubehagelig rett og slett, sier Kirsebom.

Carter, som hadde hatt ansvaret for bordfordelingen den kvelden, husker episoden godt.

– Etter 45 minutter kom hun til bordet mitt, nesten på gråten, og ba om å bli flyttet vekk fra ham, sier han til avisen. (©NTB)

Publisert:
  1. Donald Trump
  2. Vanity Fair
  3. USA-valg 2016

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi vet nå at munnbind demper smittetrykket ganske vesentlig

  2. Disse korona­reglene gjelder nå

  3. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen

  4. Gjester evakuert etter melding om gasslekkasje på Sola Strand Hotel

  5. Endrer undervisningen for konfirmanter etter sterke reaksjoner

  6. 41 smittet på bedehus-basar