Netflix sender norsk sakte-TV

Netflix er i gang med sendingene av norsk sakte-TV til sine seere i engelskspråklige land. «For hvem trenger vel handling, karakterer og dialog», spør et amerikansk nettsted.

Togreiser minutt for minutt, strikkemaraton og laksefiske er av sendingene som vil vises på Netflix.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

11 sendinger ble tilgjengelig på Netflix før helgen, og nå kan blant andre amerikanere, briter og australiere bytte ut actionfylte serier med timelange sendinger av fyring på peisen, strikking, laksefiske og togturer, skriver Newsner og Quartz. Sistnevnte omtaler sendingene som «et av de mest bisarre fenomener på TV».

— Selv om det er lite kjent utenfor Europa, har sakte-TV fengslet seere i opprinnelseslandet med sendinger av hverdagslige hendelser filmet fra start til slutt.

Netflix' abonnenter i engelskspråklige land kan fra denne helgen nyte norsk natur gjennom sakte-TV, som denne utsikten fra Bergensbanen.

Det er Thomas Hellum og Rune Møklebust fra NRK Hordaland som er skaperne bak sakte-TV-konseptet. Eventyret startet da en sjutimers togtur fra Bergen til Oslo i 2009 fikk én million seere, og siden har blant annet Hurtigrutas 135 timers reise ved kysten og syngingen av salmeboka fra perm til perm samlet folket til timelange sendinger på NRK.

Les også:

Publisert: