Mulla Krekar villig til å la seg avhøre av italiensk politi

Mulla Krekar er villig til å la seg avhøre av italiensk politi i forbindelse med en rettssak mot mistenkte medlemmer av terrornettverket al-Qaida i Italia.

Publisert: Publisert:
  • Ntb
iconDenne artikkelen er over 17 år gammel

Lørdag skrev VG at Krekar kan bli stevnet som vitne i en italiensk rettssak mot personer som mistenkes for å tilhøre al-Qaida. Rettssaken innledes i Milano i oktober. Ifølge avisa mener politiet i Italia å ha opplysninger som tyder på at italienske terrorceller har hatt kontakt med enkeltpersoner i Norge. I løpet av de siste månedene er ni personer pågrepet i Italia for å ha rekruttert folk til mulla Krekars organisasjon Ansar al-Islam.

-Det er ikke overraskende for oss at det kommer noen slike påstander i forhold til innholdet i de avhørene som mulla Krekar har gitt norsk politi. Derfor er vi forberedt på dette, og mulla Krekar vil selvsagt stille opp til slike avhør under de rette omstendigheter. Slik vi ser det, er det italienerne som får komme hit og foreta rettslige avhør i Norge, med de rettssikkerhetsgarantiene det innebærer, sier mulla Krekars advokat, Brynjar Meling, til NRK.

-Vårt hovedfokus er terroristen Abu Musab Zarqawi, men Krekar er også interessant. Vi anser Zarqawi som bindeleddet mellom Ansar-al Islam og cellene i Italia, sier den tidligere mafiajegeren Stefano Dambruoso i Milano.

Zarqawi er ifølge VG en al-Qaida-leder som mistenkes for å ha ledet eksperimenter med kjemiske våpen i Nord-Irak.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Flere tidligere toppolitikere kjemper om samme lederjobb i Stavanger

  2. Vgs-elever kan få utsatt skoledag for å unngå rush på kollektivtrafikken

  3. To til sykehus etter trafikkulykke på Buevegen

  4. Anders Opedal er rett mann til jobben som konsernsjef, men neste gang må Equinor-styret finne en kvinne

  5. DIREKTE: Følg Tromsø-Sandnes Ulf og chat med vår reporter

  6. Saudabu blir ny toppsjef i Equinor: - Det blir bra med en ingeniør