Avis: Metoo-profil skal ha betalt egen anklager

Skuespilleren Asia Argento, som anklaget Harvey Weinstein for voldtekt, skal selv ha betalt en mann som anklaget henne for overgrep, ifølge New York Times.

Skuespiller og regissør Asia Argento var blant kvinnene som anklaget filmprodusent Harvey Weinstein for overgrep og voldtekt i oktober i fjor. I ettertid har hun vært en sterk profil innen metoo-kampanjen. Arkivfoto: Vianney Le Caer / Invision / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Italienske Argento var blant kvinnene som anklaget filmprodusent Harvey Weinstein for overgrep og voldtekt i oktober i fjor. I ettertid har hun vært en framtredende profil innen metoo-kampanjen.

Men i månedene som fulgte, skal Argento selv ha gjort avtaler om å betale sin egen anklager Jimmy Bennett 380.000 dollar, over 3 millioner kroner, ifølge avisen.

Bennett har hevdet at Argento forgrep seg seksuelt på ham på et hotell i California i 2013. Bennet, som i dag er 22 år gammel, var da 17. Argento var 37.

Anklagene og avtalene om betaling skal være beskrevet i dokumenter mellom de to partenes advokater, som avisen har fått tak i. Her skal det også være et bilde av de to som ligger i en seng sammen, datert 9. mai 2013. Ifølge avisen har tre personer med kjennskap til saken bekreftet at dokumentene er autentiske.

Bennett, som er tidligere barneskuespiller, skal ifølge dokumentene ha krevd erstatning ettersom han har slitt psykisk etter hendelsen.

New York Times har forsøkt å få tak i Argento, som ikke har ønsket å kommentere saken.

Publisert:
  1. USA
  2. Seksuell trakassering

Mest lest akkurat nå

  1. Fire på respirator. En i aldersgruppen 30–40 år. Situasjonen er alvorlig, sier SUS

  2. Vaksine-sms fikk hele systemet til å knele

  3. Jarstein innlagt på sykehus etter koronasmitte

  4. Rovik boas: Tre pasienter korona-isolert

  5. Artist fra Sandnes fikk Spellemannpris

  6. Da granskerne kom, var viktige sms-er og notater slettet. Nå må medarbeidere til Høie sjekke sine telefoner.