Trump: – Boken er full av løgn

Donald Trump brukte torsdag kveld sin favorittkanal Twitter til å lange ut mot boken «Fire and Fury: Inside the Trump White House», som kommer ut fredag.

Publisert: Publisert:

Trump langet ut på Twitter torsdag kveld, bare timer før det han kaller «den falske boken» om Trump-administrasjonen slippes i bokhandlene. Illustrasjonsfoto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix

NTB

– Jeg ga null tilgang til Det hvite hus (jeg avviste ham faktiske mange ganger) til forfatteren av den falske boken! Jeg snakket aldri med ham for boken. Full av løgner, gale fremstilling og kilder som ikke eksisterer. Se på denne fyrens fortid og se hvordan det går med ham og slasken Steve! skriver den amerikanske presidenten om forfatter Michael Wolff på det sosiale mediet.

– Forræderi

Sistnevnte Steve er Trumps tidligere sjefstrateg og nære allierte Steve Bannon. Han har sagt at han fortsatt støtter Trump på alle måter, men samtidig kommer han i boken med et kraftig utfall om et møte i Trump Tower i New York i juni 2016. Der møtte Trumps sønn og svigersønn den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja, som skal ha hevdet å sitte på informasjon som kunne skade Trumps rival Hillary Clinton.

Bannon omtaler møtet som «forrædersk», «upatriotisk» og «bad shit» og sier at det burde ha vært rapportert til FBI.

– Mistet forstanden

Utsagnene har fått Trump til å reagere kraftig. Onsdag slo han tilbake og anklaget Bannon for å ha gått fra vettet.

– Da han ble sparket, mistet han ikke bare jobben, han mistet forstanden, heter det i en uttalelse fra Trump onsdag. Trumps advokat Charles Harder truet samme dag med å saksøke Bannon for brudd på fortrolighetsavtaler.

– Du har brutt avtalen ved blant annet å ha kommunisert med forfatteren Michael Wolff om Trump og hans familiemedlemmer, skriver Harder i et brev.

Fremskyndet

Trump sier han og Bannon i dag sjelden møttes på tomannshånd.

– Han bare later som han har hatt innflytelse, hevdet Trump via sin talskvinne Sarah Huckabee Sanders.

Wolffs bok slippes fredag, fire dager tidligere enn opprinnelig planlagt.

Publisert: