Jay-Z kritiserer Trump før Grammy-utdelingen

Donald Trump prøver å sette på plass Jay-Z etter at superstjernen blant annet kalte presidenten for et «superinsekt».

Publisert: Publisert:

Jay-Z ble hyllet av musikkverdenen som et «industri-ikon» under en galla i New York kvelden før Grammy-utdelingen søndag. Foto: Invision/AP / NTB scanpix

  • NTB

I et intervju med CNN kommer den amerikanske hiphop-kjempen med kraftig kritikk av Trump. Valget av Trump blottla den vedvarende rasismen i USA, mener Shawn «Jay-Z» Carter, som kan vinne hele åtte Grammy-priser søndag.

Presidentens påståtte drittland-karakteristikk av flere land med overveiende mørkhudet befolkning, beskriver Jay-Z som sårende.

– Alle føler sinne, men etter sinnet er det virkelig sårende, fordi han ser ned på en hel befolkning. Og han er så feilinformert, fordi disse stedene har et vakkert folk, sier Jay-Z.

48-åringen var sammen med kona Beyoncé blant demokraten Barack Obamas mest kjente støttespillere. Jay-Z mener Trumps makt har vokst i takt med at samfunnet har forsøkt å dekke over rasismen i stedet for å håndtere den;

– Det er som å spraye parfyme på en søppelbøtte. Om man gjør det, om man fortsetter å spraye når insektene kommer, så skaper man et superinsekt. Man tar ikke hånd om problemet, man tar ikke ut søpla. Så nå har vi Donald Trump, superinsektet.

Kort tid etter at CNN sendte intervjuet, tok Trump til motmæle.

– Kan noen vennligst informere Jay-Z om at på grunn av min politikk, så har de svartes arbeidsledighet rapportert å være på det laveste nivået noensinne, tvitret presidenten.

Ledigheten er rekordlav blant USAs minoriteter, men kritikere har påpekt at den økonomiske veksten begynte i god tid før Trump kom til makten.

– Penger er ikke det samme som lykke. Man må behandle folk som mennesker, det er hovedpoenget, sier Jay-Z.

Publisert: