Smilende Rybak i siste prøve før semifinalen

Siste prøve er unnagjort for Alexander Rybak i Lisboa. Neste gang han står på scenen, er det som en av favorittene i semifinalen i Eurovision Song Contest.

Alexander Rybak, her under den første prøven onsdag, deltar i torsdagens semifinale. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Rybak er første artist i ilden og framfører sin egen låt «That's How You Write A Song».

Han avsluttet framføringen under den tredje og siste prøven torsdag ettermiddag med en stort smil til kameraet. Det virket som alt fungerte som det skulle, inkludert dansere, TV-grafikk og pyroeffekter – og kasting av jakke.

Bare 10 av 18 land går videre fra torsdagens semifinale, som er den andre.

Det vil imidlertid komme som et stort sjokk om ikke Rybak tar Norge videre. Spillselskapene har ham ifølge Eurovisionworlds oversikt som den store favoritten, og en innsats på 100 kroner vil jevnt over bare gi 1 krone i gevinst ved Rybak-avansement.

Les også

Norge passerer Israel på oddsen - uten å ha stått på scenen

Les også

Her er de andre 2009-vinnernes råd til Rybak

Juryprøven var onsdag kveld

Andre prøve onsdag kveld dannet grunnlaget for jurystemmene fra de ulike landene. Rybak kommenterte onsdag kveld prøvene via NRKs pressefolk.

– Jeg føler at vi gjorde en veldig god juryprøve, og jeg er stolt av hva vi leverte. En god start, sier han.

Også NRKs prosjektleder og musikkansvarlig Stig Karlsen var fornøyd.

– «That’s how you entertain people». Knallsterk leveranse fra Alexander og hans drømmeteam på scenen. Enorm respons fra publikum i salen. Dette blir veldig spennende, sier Karlsen.

Torsdag kveld er det Europas TV-publikum som skal sjarmeres. Sendingen starter klokka 21.00 på NRK1.

Les også

Ni ting det er greit å vite om Eurovison Song Contest

Les også

Alexander Rybak kan kopiere Johnny Logan

Les også

Rybak-seier i Eurovision kan koste NRK nærmere 150 millioner kroner

Kypros og Israel blant favorittene

Island og Finland var de nordiske landene som sto på scenen i den første semifinalen tirsdag, og kun Finland ble med videre. De øvrige som gikk til finalen, var Østerrike, Estland, Litauen, Tsjekkia, Bulgaria, Albania, Irland, Kypros og Israel. De to sistnevnte er sammen med Norge de store favorittene.

«De fem store» i Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) – Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia – går sammen med arrangørlandet rett til finalen.

Publisert: