Biden uttrykker dyp bekymring i telefonsamtale med Netanyahu

I en telefonsamtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu lørdag uttrykker USAs president Joe Biden dyp bekymring over volden i Israel og på Gazastripen.

USAs president Joe Biden avbildet tidligere i mai.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

På den sjette dagen med alvorlige voldshandlinger uttrykte Biden sterk støtte til Israels rett til å beskytte seg mot rakettangrepene fra Hamas, men han uttrykte også bekymring over dødstallene på begge sider.

– Han fordømte de vilkårlige angrepene mot landsbyer og byer i Israel, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Men Biden uttrykte også bekymring over sikkerheten til journalister etter at israelske luftangrep lørdag bombet en bygning på Gazastripen som flere internasjonale medier holdt til i. Presidenten viste også sin støtte til en framforhandlet tostatsløsning som den beste veien mot en løsning på konflikten.

I en separat telefonsamtale med palestinernes president Mahmoud Abbas uttrykte Biden det samme poenget. I samtalen, som er den første med Abbas siden Biden inntok Det hvite hus, understreket han også nødvendigheten av at Hamas stanser rakettangrepene inn i Israel.

Bidens utenriksminister Antony Blinken hadde lørdag en samtale med Gary Pruitt, som er direktør i nyhetsbyrået AP. Nyhetsbyrået er blant mediene som holdt til i bygningen på Gazastripen som Israel lørdag jevnet med jorden. I samtalen med Pruitt uttrykte Blinken støtte til journalister og medieorganisasjoner.

Publisert: