Trump viderebringer påstand om at Georgias republikanske ledere snart blir fengslet

Donald Trump har retvitret en påstand fra en advokat om at Georgias republikanske ledere vil bli fengslet etter å ha kåret Joe Biden til valgvinner.

Donald Trump vil fortsatt ikke erkjenne nederlag i presidentvalget i november. Foto: Patrick Semansky/AP/NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:

USAs president nekter å erkjenne nederlag i presidentvalget, selv etter at valgkollegiet formelt har valgt Biden til president. I Georgia gikk Biden seirende ut av duellen selv etter flere omtellinger.

Det har fått Trump til å rase mot guvernør Brian Kemp og administrasjonsminister Brad Raffensperger, begge republikanere.

Tirsdag retvitret Trump en melding fra advokaten Lin Wood, som hevder de to republikanerne snart vil havne i fengsel. Wood har denne uken også oppfordret sine følgere til å gå til innkjøp av våpen og forberede seg på uro etter at Biden ble valgt av valgkollegiet.

– President Donald Trump er en genuint god mann. Han liker ikke å sparke folk. Jeg regner med at han ikke liker å sette folk i fengsel, særlig ikke «Republikanere». Han ga Kemp og Raffensperger mange muligheter til å få det rett. De nektet. De vil snart havne i fengsel, skriver advokaten i meldingen Trump viderebringer til sine følgere.

Wood er ikke formelt del av Trumps advokat-team, men har levert inn søksmål for å utfordre valgresultatet til Trumps fordel.

Publisert:

USA-valget

  1. Trump-allierte granskes etter kongress­opptøyene

  2. Politimann pågrepet etter opptøyene i Washington

  3. Biden: Er lei av Trump

  4. – Heller for mye enn for lite

  5. Sjamanen stikker hull på Trumps forsvar

  6. Ryker radikal republikaner ut?

  1. USA-valget
  2. Donald Trump
  3. Amerikansk politikk