Pavens påskebudskap: Ikke mist håpet

Pave Frans ba de troende om å ikke miste håpet på grunn av koronakrisen da han holdt våkemesse i Peterskirken i Roma påskeaften.

Ett av påskens budskap er at det alltid er mulig å starte på nytt. Selv fra menneskehetens dypeste avgrunner har Gud skapt noe nytt, understreket pave Frans i våkemessen i Peterskirken påskeaften. Foto: Remo Casilli / pool photo via AP / NTB

 • NTB-DPA
Publisert: Publisert:

– I mørkets time når menneskeheten sliter med pandemien og andre sykdommer, må kristne huske påskebudskapet om ikke å være redde, sa den 84 år gamle lederen for den katolske kirken i sin preken.

Ett av påskens viktigste budskap er at det alltid er mulig å starte på nytt. Selv fra menneskehetens dypeste avgrunner har Gud skapt noe nytt, understreket paven.

– I pandemiens mørke måneder … hør på Herren når han inviterer oss til å starte på nytt og ikke miste håpet, sa pave Frans.

Les også

Paven holdt langfredagsmesse for noen få utvalgte

På grunn av koronarestriksjoner var det begrenset adgang til kirken, og om lag 200 troende og geistlige deltok i messen.

Påsken feires til minne om Jesu lidelse, død og oppstandelse og er den viktigste høytiden i kirkeåret både for den katolske, den ortodokse og de protestantiske kirkene.

Ved starten av våkemessen lørdag ble påskens lys, Jesu lys, båret inn i Peterskirken.

Et annet høydepunkt i påskefeiringen er messen for å feire Jesu oppstandelse på første påskedag. Gudstjenesten er planlagt i Peterskirken. Før pandemien ble messen holdt foran tusenvis av frammøtte på Petersplassen.

Les også

 1. Pave Frans ber om en ny type politikk etter koronapandemien

 2. Vatikanet går fortsatt med underskudd

Publisert:
 1. Pave Frans
 2. Påsken
 3. Koronaviruset

Mest lest akkurat nå

 1. Dette huset på Røyneberg har en 350 kvadratmeter stor underjordisk garasje med heis

 2. – Andre stjerner legger gjerne ut bilder av seg selv i privatfly eller flotte biler

 3. 37 nye smittede på Nord-Jæren siste døgn

 4. Ap-leder Jonas Gahr Støre pakket partiets abortvedtak inn i bomull. Det er på alle måter uklokt, mener Aftenbladet

 5. – Ønsker vi en grunnskole som må reklamere for å få elever?

 6. Grasbrann ved Bogafjell raskt slukket