Paven oppfordret til ydmykhet

Pave Frans samlet julaften rundt 2.000 til den årvisse julemessen i Peterskirken, til tross for økende koronasmitte også i Italia.

Pave Frans holdt sin årvisse julemesse foran rundt 2.000 frammøtte i Peterskirken julaften.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:
Vatikanet har innført vaksinasjonsplikt for alle sine ansatte, og under julemessen i Peterskirken fredag var det påbud om bruk av munnbind.

Den katolske kirkens 85 år gamle overhode ankom selv kirken uten munnbind og gikk opp midtgangen mens Det sixtinske kapellets kor sang.

Paven manet under messen, som tidligere var kjent som midnattsmessen, men som i år begynte klokka 20.30, til ydmykhet.

– La oss ikke gråte over manglende storhet. La oss slutte å klage og la oss avstå fra den grådighet som alltid etterlater oss utilfredse, lød oppfordringen hans.

– Julen er en tid der vi må finne mot til å ta av rustningen, til å droppe våre vante roller, vår sosiale status, denne verdens glitter, og i stedet omfavne ydmykheten, sa paven.

Han minte videre om den ydmykhet Jesus, som ble født fattig, viste overfor andre.

– Det er der Gud er, i ydmykheten, sa han.

Lille julaften ble det innført vaksinasjonsplikt for alle ansatte i Vatikanet, med unntak av dem som alt har vært smittet av koronaviruset. Alle de frammøtte i Peterskirken måtte også bære munnbind.

Italia satte julaften ny smitterekord med 50.599 nye smittetilfeller og 141 koronarelaterte dødsfall. Pandemien har til nå krevd minst 136.386 liv i Italia.

Publisert: