Cubanske myndigheter: 110 omkom i flystyrten

Cubas transportminister opplyser at 110 mennesker omkom da et passasjerfly styrtet like etter avgang fra José Marti-flyplassen utenfor Havanna fredag.

Publisert: Publisert:

Cubas president Miguel Díaz-Canel, nummer tre fra venstre, besøkte fredag åstedet for flystyrten som krevde minst 107 menneskeliv. Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent. Foto: Enrique de la Osa / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Blant de omkomne var 20 prester fra et kirkesamfunn øst i landet. Gruppen hadde deltatt på et møte som gikk over flere dager i hovedstaden Havanna, og var på vei hjem til Holguin-provinsen da ulykken skjedde.

Nettsiden Cubadebate melder også at flyets ferdskriver, en av de to såkalte «svarte boksene» som kan kaste lys over årsaken til ulykken, er funnet.

Tre kvinner var de eneste overlevende etter styrten, men noen oppdatert tilstandsrapport var ikke offentliggjort lørdag kveld. Det ble meldt om en kraftig eksplosjon og en voldsom brann da flyet gikk ned på et jorde like ved flyplassen like etter avgang.

Cuba innledet lørdag to dagers landesorg.

Leiefly

Det var et Boeing 737-fly utleid til det nasjonale flyselskapet Cubana de Aviacion som styrtet.

Cubas president Miguel Díaz-Canel opplyser at en etterforskning av årsaken til ulykken er satt i gang. Så langt er årsaken ukjent.

– Ting er organisert, flammene er slukket og levningene blir nå identifisert, sier presidenten.

Flyet som styrtet var nær 40 år gammelt og utleid av det mexicanske selskapet Aerolineas Damojh, et lite charterselskap som også går under navnet Global Air.

Ble stanset

Det statlige cubanske flyselskapet Cubana har generelt sett hatt god sikkerhet, men er beryktet for sine mange forsinkelser og innstillinger. Mange fly er tatt ut av tjeneste på grunn av vedlikeholdsproblemer de siste månedene, noe som har gjort det nødvendig å leie charterfly fra andre selskaper.

Luftfartsmyndighetene i Guyana forbød i fjor det samme flyet å gjennomføre charterflygninger av sikkerhetshensyn. Blant flere forhold som ble påpekt var alvorlig overlasting av bagasje.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. - Folk vil få sjokk

  2. Person døde i ATV-ulykke ved Lysefjorden

  3. Amerikansk TV-stjerne funnet druknet

  4. Her jubler Dagmar (50) etter «livsfarlig» bragd: Dette har ingen nordmenn gjort før henne

  5. For to år siden døde tre mennesker på Sokn camping - denne gangen var det ikke folk i campingvogna da det tok fyr

  6. Har funne ei rekke grove lovbrot på KNM «Helge Ingstad»

  1. Flyulykker
  2. Boeing 737
  3. Cuba