Uvær tar flere liv i Europa

Flere mennesker er omkommet i uværet som har rammet en rekke EU-land. I Tyskland og Nederland ble all togtrafikk stanset, og flere flyavganger ble innstilt.

Trær blåste over ende på grunn av uværet i Nederland torsdag. Her plukker en mann opp hanskene sine etter scooteren hans ble truffet av et tre i Amsterdam. Foto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Politiet i Nederland meldte torsdag at to menn, begge 62 år gamle, er døde etter å ha blitt truffet av fallende trær eller greiner. Ulykkene skjedde i byene Enschede og Olst.

I byen Vuren døde en mann etter å ha falt flere meter, og politiet undersøker om også denne ulykken har sammenheng med uværet.

Det har også rammet en rekke andre land både nord og sør i Europa. En kvinne i Belgia døde da bilen hennes ble truffet av et tre mens hun kjørte gjennom en skog. Og sør i Italia omkom en mann da han blåste ned fra et hustak i byen Crotone.

Denne bilen ble knust da et tre blåste over ende og falt ned på den i Moers i Vest-Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix

Stanset flytrafikken

Rett før klokken 11 torsdag skrev flyplassen Schiphol ved Amsterdam på Twitter at alle avganger og landinger var innstilt. En time senere kom trafikken i gang igjen på flyplassen som er en av Europas travleste.

Vindkast med opptil 39 sekundmeter ble registrert ved den nederlandske kysten – noe som er godt over grensen til orkan. Nærmest all togtrafikk i hele Nederland ble stanset av det nasjonale jernbaneselskapet NS.

På veiene ble det meldt om trafikkaos, nedblåste trær og over 20 store lastebiler som veltet på grunn av vinden.

En brøytebil på veien til Feldberg utenfor Frankfurt i Tyskland torsdag. Foto: AP/NTB scanpix

Ulv rømte

Også Belgia og Tyskland rammes av uværet. I Tyskland er skoler stengt i en rekke byer vest og nord i landet som følge av ekstremværet, som har fått navnet Friederike.

I delstatene Nordrhein-Westfalen og Niedersachsen ble alle togavganger innstilt torsdag. Langdistansetogene ble stanset over hele landet.

Flere parker ble stengt i EU-hovedstaden Brussel i Belgia, og i Storbritannia var flere tusen mennesker uten strøm.

En ulv rømte fra en naturpark i Berkshire etter at et gjerde blåste ned. Elever på en skole i nærheten ble bedt om å holde seg innendørs inntil ulven ble funnet og tatt til fange.

Et vogntog blåste over ende i stormen på en motorvei utenfor Frankfurt. Foto: AP / NTB scanpix

Orkan i Italia

I Italia er det registrert ekstremt kraftig vind på opptil 55 meter per sekund. Mange tog- og ferjeavganger ble innstilt også der.

Også sørøstlige deler av Europa er rammet av uvær. I Romania er mange skoler, veistrekninger og havner stengt på grunn av kraftig vind og snø.

I Norge er helikoptertrafikken til oljeplattformene i Nordsjøen blitt delvis innstilt på grunn av uvær. Problemene begynte onsdag kveld, ifølge NRK. Dagen etter var noen helikoptre i lufta, men det var fremdeles forsinkelser og kanselleringer.

En kvinne strever med paraplyen sin i Frankfurt i Tyskland torsdag. Foto: AP/NTB scanpix
Publisert:
 1. Ekstremvær
 2. Italia
 3. Tyskland
 4. Nederland
 5. Belgia

Mest lest akkurat nå

 1. David Brekalo: – Jeg gjorde en feil og vil beklage til alle

 2. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

 3. Helseministre i G7-land innkalles til hastemøte om omikron

 4. Når det blir farlig å gå på jobb

 5. Kaos og drama på overtid da Viking nærmest sikret bronse­medaljen

 6. Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England