Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»

Syria kommer til å imøtegå Tyrkias militære intervensjon med «alle legitime midler», advarer president Bashar al-Assad.

Publisert: Publisert:

Et portrett av Syrias president Bashar al-Assad fotografert i gamlebyen i Aleppo i september. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP

– Vi kommer til å svare på det og konfrontere det, i alle sine former, overalt i Syria, ved å bruke de legitime midlene vi har til vår rådighet, sa Assad til Iraks nasjonale sikkerhetsrådgiver Faleh al-Fayad torsdag.

Dette er Assads første offentlige uttalelser siden Tyrkias militæroffensiv ble innledet 9. oktober, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Tyrkiske regjeringsstyrker og allierte syriske opprørere rykket inn i det nordøstlige Syria for å bekjempe syrisk kurdermilits som de siste årene har kontrollert grenseområdene. Amerikanske soldater som i flere år hadde støttet de kurdiske styrkene, trakk seg ut av områdene.

De syriske kurderne inngikk derfor en avtale med Assads regime, som sendte soldater nordover for å stagge tyrkernes frammarsj.

Russland, som står på Assads side i krigen, sendte også forsterkninger til regionen og overtok amerikanernes militærbase i byen Manbij. Russiske myndigheter har sagt at de ikke vil tillate at det kommer til trefninger mellom syriske regjeringssoldater og styrker fra NATO-landet Tyrkia.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

 2. Politiet fant turgåer som hadde gått seg vill

 3. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

 4. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.

 5. To smittet av koronavirus i Randaberg

 6. 200 kilo poteter, 200 kilo skinke, 14 bokser eplemos og drøye 50 kilo mel går med når det skal lages komlemiddag i USA

 1. Bashar al-Assad
 2. Syria
 3. Tyrkia
 4. Krig