Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»

Syria kommer til å imøtegå Tyrkias militære intervensjon med «alle legitime midler», advarer president Bashar al-Assad.

Et portrett av Syrias president Bashar al-Assad fotografert i gamlebyen i Aleppo i september. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Vi kommer til å svare på det og konfrontere det, i alle sine former, overalt i Syria, ved å bruke de legitime midlene vi har til vår rådighet, sa Assad til Iraks nasjonale sikkerhetsrådgiver Faleh al-Fayad torsdag.

Dette er Assads første offentlige uttalelser siden Tyrkias militæroffensiv ble innledet 9. oktober, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Tyrkiske regjeringsstyrker og allierte syriske opprørere rykket inn i det nordøstlige Syria for å bekjempe syrisk kurdermilits som de siste årene har kontrollert grenseområdene. Amerikanske soldater som i flere år hadde støttet de kurdiske styrkene, trakk seg ut av områdene.

De syriske kurderne inngikk derfor en avtale med Assads regime, som sendte soldater nordover for å stagge tyrkernes frammarsj.

Russland, som står på Assads side i krigen, sendte også forsterkninger til regionen og overtok amerikanernes militærbase i byen Manbij. Russiske myndigheter har sagt at de ikke vil tillate at det kommer til trefninger mellom syriske regjeringssoldater og styrker fra NATO-landet Tyrkia.

Publisert: