Stoltenberg fordømmer syriske angrep mot tyrkiske styrker

Nato-sjefen Jens Stoltenberg fordømmer luftangrepene fra Syria mot tyrkiske styrker, men ber samtidig Tyrkia trappe ned den spente situasjonen med Syria.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I en uttalelse fra Nato natt til fredag uttrykker generalsekretær Jens Stoltenberg bekymring over den tilspissede situasjonen i Idlib-provinsen i Syria. Minst 29 tyrkiske soldater er drept i angrep utført av syriske kampfly i Idlib-provinsen torsdag, og torsdag kveld bestemte Tyrkias politiske ledelse å besvare angrepet med samme mynt.

I en samtale med Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu torsdag kveld fordømte Stoltenberg det han omtaler som «de fortsatte vilkårlige luftangrepene fra det syriske regimet og dets støttespiller Russland».

– Han ba dem stoppe offensiven, respektere folkeretten og støtte FNs innsats for en fredelig løsning, står det i uttalelsen formidlet av Nato-talskvinne Oana Lungescu.

– Han oppfordrer alle parter til å trappe ned den farlige situasjonen og unngå ytterligere forverring av den allerede fryktelige humanitære situasjonen i regionen, står det videre

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. To ganger fikk ekte­paret fra Jæren nei til å adoptere. Likevel dro de til Sør-Korea og hentet et barn

  2. To biler i kjedekollisjon i Jærvegen

  3. Cruiseskip forlot Stavanger – men måtte returnere

  4. Dramatikk i lokaloppgjøret - ellevill snuoperasjon

  5. – Mange gilde minner har gått tapt, men det viktigste er at farmor kom seg ut

  6. Gir seg som Bryne-trener, assistenten kan overta