Apples sjefdesigner starter eget selskap

Sjefdesigner Jony Ive (52) i Apple forlater selskapet etter 27 år for å starte sitt eget selskap med den tidligere arbeidsgiveren som kunde.

Apple toppsjef Tim Cook (t.v.) og sjefdesigner Jonathan Ive fotografert i juni i år. Torsdag kom meldingen om at Ive forlater Apple etter å ha jobbet 27 år selskapet. Foto: Jeff Chiu/ AP/ NTB scanpix
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Meldingen om at britiske Ive forlater Apple kom overraskende som en selskapsmelding fra datagiganten torsdag ettermiddag. Aksjemarkedet svarte med å sende aksjekursen på børsen noe ned.

Samtidig med meldingen om at han forlater selskapet, understreker Apple at de vil være på kundelisten til Ives nye selskap.

Jony Ive forlater Apple etter å ha jobbet der i 27 år. Han var sentral i utviklingen og utformingen av Apples produkter. Han arbeidet svært tett med avdøde Steve Jobs. Hans design er gitt en stor del av æren for at Apple kom tilbake etter at det var truet av undergang på midten av 1990-tallet.

– Jony er en enestående person i designverdenen, og hans rolle i Apples gjenoppstandelse kan ikke overvurderes, sa konsernsjef Tim Cook i uttalelsen.

Publisert:
  1. Apple
  2. Steve Jobs

Mest lest akkurat nå

  1. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

  2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

  3. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

  4. Navn på omkommet etter båtulykke frigitt

  5. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

  6. Mann funnet i veibanen ved Bryne - siktes for promillekjøring