Omstridt republikaner kastes ut av komiteer i Kongressen

Den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene, som blant annet har støttet opp om konspirasjonsteorier, fjernes fra komitéarbeid i Kongressen.

Den republikanske kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene, som blant annet har støttet opp om konspirasjonsteorien QAnon, fjernes fra alt komitéarbeid i Kongressen.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:

Et flertall i Representantenes hus stemte torsdag for å kaste henne ut av alle komiteer. Hun var medlem av budsjettkomiteen og utdannings- og arbeidskomiteen. 230, blant dem 11 republikanere, stemte for å ta fra henne vervene. 199 stemte imot.

Greene har blant annet støttet opp om konspirasjonsteorien QAnon, antydet at flere masseskytinger var iscenesatt, og hevdet at Nancy Pelosi, Demokratenes flertallsleder i Representantenes hus, er skyldig i landssvik og bør henrettes.

Uttalelsene har vekket harme og forferdelse fra både demokrater og republikanere i USA. Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, omtalte denne uken utsagnene som en «kreft» for både partiet og nasjonen.

Avstemningen fant sted noen timer etter at hun uttrykte anger for noen av utsagnene hennes.

– Dette var utsagn som tilhører fortiden, og disse tingene representerer ikke mine verdier, sa Greene.

I sin rundt ti minutter lange tale omtalte hun seg selv som en «synder», men hun ba aldri direkte om unnskyldning for retorikken mange har kritisert henne for å bruke.

Publisert:
  1. Qanon
  2. Amerikansk politikk
  3. Donald trump

Mest lest akkurat nå

  1. Tusenvis feiret gjen­åpningen på Torget: – Velkommen tilbake, Stavanger

  2. Gjenåpningen ble feiret skikkelig i Stavanger lørdag. Ikke minst i Farge­gata

  3. De mener bildet er verdt millioner, og har kjempet i flere år for å få det slått fast. Til nå har de bare møtt mot­stand

  4. Vålerenga ødela festen for Oilers: – Vi skal ikke grave oss ned etter denne kampen

  5. De trives i høyden, både Signe og Regine. Men slik har det ikke alltid vært

  6. I over 30 år har Egil Tveit jobbet nattevakt på Shell-en i Løkkeveien. Nå rives stasjonen – uten at det stopper Egil