Minst 35 savnet etter at russisk boligblokk raste sammen

Fire personer er døde og en stor redningsaksjon pågår for å lete etter minst 35 andre som er savnet etter at deler av en høyblokk kollapset i Russland.

En stor del av denne ti etasjer høye boligblokken i byen Magnitogorsk i Russland raste sammen etter en gasseksplosjon mandag morgen. Foto: AP / NTB scanpix
  • innenriks.vaktsjef@ntb.no
Publisert: Publisert:
Redningsmannskaper søkte mandag etter overlevende i ruinene av en boligblokk i byen Magnitogorsk i det sørlige Russland. En gasseksplosjon er trolig årsaken til at blokken raste sammen. Foto: AP / NTB scanpix
Blomster og en kosebamse er lagt ned foran den sammenraste boligblokken i Magnitogorsk til minne om dem som omkom. Foto: AP / NTB scanpix
President Vladimir Putin møtte ledelsen for redningsarbeidet nyttårsaften. Han besøkte også overlevende på sykehus. Foto: TASS / AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mange av beboerne i blokken lå fortsatt og sov i leilighetene sine i byen Magnitogorsk 140 mil sørøst for Moskva da det som trolig var en gasseksplosjon, inntraff ved 6-tiden mandag morgen lokal tid. Et stort parti av den ti etasjer høye boligblokken raste sammen.

Fire personer er så langt funnet døde mens fem andre er sendt til sykehus med skader. Tallet på savnede varierer mellom 35 og 38, personer som enten er savnet eller ikke gjort rede for.

Det var kaldt i byen mandag, med temperaturer ned mot 17 kuldegrader, og 1.400 redningsmannskaper jobber på spreng for å lete etter overlevende eller døde. Ifølge lokale medier er det hørt rop om hjelp fra ruinhaugen. Natt til tirsdag er det ventet temperaturer ned mot 24 minusgrader.

President Vladimir Putin avbrøt i siste minutt sin plan om å dra til svartehavsbyen Sotsji mandag ettermiddag for å feire nyttår, og reiste i stedet til Magnitogorsk for å følge redningsarbeidet på nært hold.

Russisk fjernsyn viste Putin med dystert ansiktsuttrykk da han møtte representanter for lokale myndigheter. Presidenten besøkte også ofre på sykehus.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået Ria er 48 leiligheter skadd av eksplosjonen. Det er ifølge lokale myndigheter registrert 110 beboere på adressen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Heteste kandidat til å bli sjefredaktør i Aftenbladet

  2. Studio A: Avslører Berisha-nyhet på direkten

  3. Knuste rute hos gullsmed i Stavanger

  4. Pøbel: – Synd at mitt verk blir brukt til å fronte andre sine meninger

  5. Tiltalte ville kjøpe konen sin tilbake

  6. Birgitte-saken: Politiet ble ikke ferdig med avhøret av draps­siktede