Norge forlenger bidraget i kampen mot IS

Norge viderefører den militære styrken som er basert i Jordan i et år til, fram til mars 2018.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sier kampen mot IS er en viktig prioritering for regjeringen. Her fra Høyres landsmøte.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Forsvarsdepartementet opplyser mandag at Stortinget er konsultert om videreføringen.

Styrken i Jordan består av rundt 60 soldater som trener, rådgir og støtter lokale syriske grupper i kampen mot IS. Forsvarsdepartementet vil ikke opplyse hvilke syriske militsgrupper som mottar denne støtten, men har tidligere understreket at de norske soldatene kan bli sendt på oppdrag inne i Syria.

Konsultasjonen mandag betyr at mandatet til dette bidraget nå forlenges til 10. mars 2018.

– Kampen mot ISIL er en viktig prioritering både for regjeringen og for våre allierte. Det norske styrkebidraget er svært relevant og verdsettes høyt av koalisjonen. Vår samlede innsats i Irak og Jordan er viktige bidrag i kampen mot ISIL, og vi står sammen med våre allierte i kampen mot terrororganisasjonen, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding.

Norge er et av drøyt 60 medlemsland i den USA-ledede koalisjonen med formål om å bekjempe IS. I tillegg til å støtte syriske militsgrupper i Jordan, trener også norske soldater opp irakiske regjeringsstyrker i Anbar-provinsen i Irak.

– ISIL er under press. I Irak er ISIL i ferd med å tape kampen om Mosul. I Syria har de mistet strategisk viktige landområder. Koalisjonen og dens støttespillere legger stadig større press på Raqqa, gruppens hovedsete i Syria. Tilførselen av fremmedkrigere er sterkt redusert. Samtidig utgjør ISIL fortsatt en alvorlig trussel både mot Irak og Syria, og mot internasjonal sikkerhet. Kampen mot terrororganisasjonen vil ta tid, sier forsvarsministeren.

Publisert: