Trump forsvarer Twitter-bruken sin

USAs president Donald Trump sier han trolig aldri ville fått innpass i Det hvite hus uten sosiale medier.

President Donald Trump er blitt kritisert for den hyppige Twitter-bruken sin, men selv mener han bruken av sosiale medier har hjulpet han til stillingen sin. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Trump sier i et intervju med Fox Business Network, gjengitt av nyhetsbyrået Reuters , at Facebook, Twitter og Instagram er fenomenale plattformer.

– Når noen sier noe om meg, kan jeg ta meg av det bing bing bing. Jeg hadde aldri kommet til på andre måter, sier presidenten.

Trump er flere ganger blitt bedt av partifeller om å roe ned tvitringen sin og en måned før presidentvalget i fjor fratok den republikanske valgkamplederen Trump Twitter-kontoen.

Presidenten er en hyppig tvitrer og bruker tjenesten blant annet til å opplyse om politiske vedtak og til å kritisere enkeltpersoner og mediene. Han har over 40 millioner følgere og havner stadig i ordkriger for sine uttalelser og påstander. I juli ble han saksøkt av en gruppe personer han har blokkert på Twitter ettersom de mener det er i strid med ytringsfriheten i det første grunnlovstillegget.

– For å være ærlig tviler jeg på at jeg ville vært her i dag om det ikke hadde vært for sosiale medier, sier Trump til TV-kanalen.

Les også

 1. Kilde: Trump betaler advokatregninger for ansatte

 2. Det hvite hus nekter å svare på bruk av private epostkontoer

Publisert:
 1. Twitter
 2. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet tror de vet årsaken

 2. Politibil under ut­ryk­ning kolliderte med Porsche i Hille­våg: - Ingen er siktet for noe straffbart

 3. Alarm! Barn i fare!

 4. Så vakkert, så vakkert

 5. Flere blir lagt inn på sykehus. Er vi på vei inn i neste korona­bølge?

 6. Leah Isadora Behn stakk av med influencer-pris