Britisk parlamentariker pågrepet for overgrep

Britisk politi har pågrepet en konservative parlamentariker som mistenkes for flere seksuelle overgrep, blant annet voldtekt.

  • NTB-AFP-DPA
Publisert: Publisert:

London-politiet har ikke navngitt politikeren, som er i 50-årene og sitter i Underhuset for toryene. Overgrepene han anklages for, skal ha skjedd for over ti år siden.

– Politiet mottok i januar 2020 en rapport om påståtte seksuelle overgrep begått mellom 2002 og 2009, heter det i en kunngjøring.

Tory-politikeren er varetektsfengslet mens etterforskningen pågår, heter det videre.

En talskvinne for Det konservative partiet sier at representanten har fått beskjed om ikke å vise seg i Parlamentet eller tilknyttede bygninger mens saken er under etterforskning.

Pågripelsen er den siste i rekken av skandaler rundt britiske parlamentarikere, mange av dem knyttet til statsminister Boris Johnsons parti De konservative.

I forrige måned ble det kjent at 56 parlamentarikere, blant dem tre statsråder, er satt under gransking etter anklager om seksuelle overgrep.

Tory-politikeren Neil Parish trakk seg nylig etter å ha innrømmet at han så på pornografi på mobilen sin i Underhuset.

En annen tory-politiker, Imran Ahmad Khan, trakk seg i april etter å ha blitt dømt for seksuelle overgrep mot en 15 år gammel gutt.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Høyre-politiker ga over 400.000 i bonus til leder i Renovasjonen

  2. Easee flytter fra Sandnes til Stavanger: «Mama, we’re coming home»

  3. 106 speidere måtte evakueres fra leirområdet i natt

  4. Kjøpte falleferdig naust: – Jeg tror mange lot seg skremme av de samme tingene som tiltrakk oss

  5. Matheo (9) og Zoya (12) fra Randaberg havnet på sykehus på Mallorca etter skremmende hendelse: – Det var helt forferdelig

  6. Nordsjødykker fikk ikke medhold