Fortnite og Yahoo trekkes ut av Kina

En techgigant etter den andre trekker seg fra Kina. Nå gir Yahoo opp, og Epic Games trekker den kinesiske versjonen av Fortnite ut.

Den kinesiske versjonen av det populære spillet Fortnite blir avsluttet 15. november. Det kommer ikke klart fram av selskapets uttalelse hva som er bakgrunnen for avgjørelsen, men kinesiske myndigheter har den siste tiden begynt å stramme inn overfor spillselskapene. Foto: Heiko Junge / NTB.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Yahoo sa tirsdag at de trekker seg ut av Kina på grunn av stadig mer utfordrende omtendigheter, både juridisk og næringslivsmessig. Deres tjenester er ikke tilgjengelig fra 1. november.

"Yahoo vil fortsatt respektere rettighetene til våre brukere og et fritt og åpent internett. Vi takker våre brukere for støtten", sier Yahoo i en pressemelding.

For noen uker siden trakk LinkedIn seg ut, og tirsdag ble det også kjent at den kinesiske versjonen av det populære spillet Fortnite blir avsluttet 15. november.

Det kommer ikke klart fram av Epic Games' uttalelse hva som er bakgrunnen for avgjørelsen, men kinesiske myndigheter har den siste tiden begynt å stramme inn overfor spillselskapene.

I september kom uttalelser fra offisielt hold om at Kina ville hindre spillavhengighet i landet, blant annet ved å regulere hvor mye tid barn kunne bruke på onlinespill, og å kreve ID-kort for spillerregistrering.

Epic Games hadde bygd en egen versjon av Fortnite for det kinesiske markedet. Det kom med store forskjeller fra originalspillet for å etterkomme lokale lover, blant annet med begrensninger på mikrotransaksjoner og tidsbruk.

Kinesiske tilhengere av spillet tok til mikrobloggen Weibo for å beklage tapet.

– Jeg gråter på ordentlig. Jeg spilte nettopp med kjæresten min og gledet meg til fortsettelsen. Dette kommer så plutselig, skriver en bruker.

Fortnite har over 350 millioner brukere på verdensbasis.

Publisert:
 1. Fortnite
 2. Gaming
 3. Epic Games
 4. Yahoo

Mest lest akkurat nå

 1. Bil kom over i motsatt kjørefelt og traff et tre

 2. Dilara (16): – Det var ikke tydelig at jeg skulle bli en av de unge som havnet utenfor

 3. Demonstrerte mot høye strømpriser: Krever makspris på 50 øre

 4. Omsider får denne mannen en gate oppkalt etter seg

 5. Oilers øker ledelsen

 6. Rogfast kan bli utsatt to år: Mange vil bygge tunnelen nordover fra Randaberg