Kim Jong-un dukket opp under markering for sin avdøde far

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har vist seg offentlig for første gang på flere uker i forbindelse med markeringen av sin avdøde fars fødselsdag.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un besøker mausoleet der hans far og bestefar ligger begravd. Foto: Foto: Det koreanske nyhetsbyrået via AP / NTB scanpix

  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:

Det er drøyt tre uker siden Kim viste seg offentlig, noe som har skapt spekulasjoner om han har ligget lavt som følge av frykt for å bli smittet av det nye koronaviruset. Nord-Korea grenser til Kina, men det er foreløpig ikke meldt om smittetilfeller i det isolerte landet.

Søndag dukket Kim opp under en seremoni ved mausoleet der både hans far og bestefar ligger begravd, ifølge nordkoreanske medier.

Hadde Kim Jong-il levd, ville han fylt 78 år. Han døde i 2011. Fødselsdagen har fått navnet «Den skinnende stjernes dag» i Nord-Korea.

Nordkoreanske medier har meldt at det er innført en 30 dager lang karantene for alle som mistenkes å være smittet. Alle utlendinger uten unntak må også rette seg etter de nye retningslinjene.

Publisert:
  1. Kim Jong-un
  2. Nord-Korea

Mest lest akkurat nå

  1. Aftenbladet avslører: Viking har brutt idrettens regelverk i Berntsen-saken

  2. «Hæ, har dere flyttet dit?» spør folk. Nå har hjemmet deres vunnet arkitekturpris.

  3. Ekteparet som tapte millioner på valutalån,får ikke behandlet anke i Høyesterett

  4. Politiet har frigitt navnet på mannen som døde i trafikk­ulykken på Buevegen

  5. Foreløpig har tre søkt på jobben som Rogfast-sjef

  6. Fulgte godterispor i snøen, fant leilighet full av tjuvgods