Tallet på intensivpasienter faller i Italia

Antallet covid-19-pasienter i intensivbehandling har for første gang falt fra en dag til en annen i Italia, der antallet dødsfall nå har passert 15.000.

Publisert: Publisert:

En covid-19-pasient koblet til en pustemaskin på et sykehus i Bergamo i Nord-Italia. For første gang siden koronakrisen brøt ut i landet, har antallet intensivpasienter falt fra en dag til en annen. Foto: Foto: Claudio Furlan/LaPresse via AP / NTB scanpix

  • NTB-DPA-AFP
iconDenne artikkelen er 59 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Dette er veldig viktige nyheter, fordi det gir våre sykehus muligheten til å trekke pusten, sier Angelo Borrelli, sjefen for organet som presenterer den daglige statistikken fra italienske myndigheter.

Antallet pasienter som får intensivbehandling, har falt med 74 til 3.994.

Lørdag er også første gang på over en uke at antallet koronarelaterte dødsfall øker med under 700 fra en dag til den neste. Det totale dødstallet står nå på 15.362, en økning på 681 fra fredag.

Totalt har 124.632 mennesker fått påvist koronasmitte i landet, en oppgang på 4 prosent fra fredag. Tallet omfatter rundt 21.000 friskmeldte. Smitteøkningen har ligget på omtrent samme nivå hele uka.

Italienske myndigheter har bedt folk innstendig om å fortsette å respektere de strenge smitteverntiltakene som er innført. Italia var først i Vesten med å stenge ned store deler av landet, men i det siste har flere italienere gått ut og blitt observert i større antall i flere byer. Myndighetene sier at krisen fortsatt pågår i høyeste grad. Smittekurven er stadig på et platå og har ennå ikke begynt å gå ned.

Publisert:
  1. Undersøkelse: Hver tredje nordmann unngår helsetjenester

  2. –Rødt, gult eller grønt lys? Vi skal være klar!

  3. – Stortinget må lytte til aktørene i næringen og det som hele industrien sier må til

  4. FHI: Liten smitte i samfunnet gjør valideringen av Smittestopp-appen utfordrende

  5. Tomme midtseter er ikke blant forslagene

  6. Hollywood foreslår retningslinjer for å ta opp igjen produksjonen

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset
  3. Italia