Nord-Korea sier landet har mistet tålmodigheten med USA

I en uttalelse fra det statlige nyhetsbyrået i Nord-Korea heter det at USA fører en fiendtlig politikk, og at landet utelukkende kommer med nedrustingskrav.

Det gode forholdet mellom lederne Kim Jong-un og Donald Trump er ikke nok til å berge atomforhandlingene, heter det i en uttalelse fra Nord-Korea søndag. Her fra et møte mellom de to lederne i den demilitariserte sonen mellom Sør-Korea og Nord-Korea i juni i år. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix

  • NTB-AP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Nord-Korea advarer om at det personlig forholdet mellom lederne Kim Jong-un og Donald Trump alene ikke ville være nok til å forhindre at atomdiplomatiet sporer av.

Kim Yong-chol, som har ledet den nordkoreanske delegasjonen under atomforhandlingene med USA, sier at den vedvarende fiendtligheten kan bety at det kan bli skuddveksling når som helst.

Kim Yong-chol sa videre at Trump-administrasjonen tar grundig feil om den ignorerer fristen som er satt av Kim Jong-un for å bli enige om akseptable vilkår som kan berge atomforhandlingene.

I starten av oktober ble samtalene mellom Nord-Korea og USA i Sverige avbrutt fordi nordkoreanske forhandlere mente at USA ikke hadde tatt med seg noe som helst til forhandlingsbordet.

Landene har fått en ny invitasjon til et nytt møte i Sverige. USA har uttrykt vilje til å fortsette, mens Nord-Korea har vært mer tvilende.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. De har pusset opp 13 boliger de siste 17 årene. Nå har de omsider funnet roen på Tau

  2. Veronica Simoné Fjeld hardt ut mot Isabel Raad

  3. Se direkte: Regjeringen kommer med nye tiltak

  4. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner i Rogaland – ett av dem i år

  5. Borghild Fiskå er død

  6. Trafikkuhell på E39 ved Skurve