Trump beordrer begrensning på modifisering av skytevåpen

President Donald Trump beordrer justisdepartementet til å innføre forbud mot såkalte bump stocks som omgjør halvautomatiske våpen til helautomatiske.

Denne AR-15-riflen er utstyrt med en såkalt bump stock som gjør at skytetakten økes. Nå har president Donald Trump gitt justisdepartementet ordre om å forby innretningen. Foto: AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– For en liten stund siden skrev jeg under på erklæring som beordrer justisdepartementet til å foreslå reguleringer om å forby alle innretninger som kan omgjøre lovlige våpen til maskinvåpen, sa Trump tirsdag ettermiddag.

Ferdig utformede reguleringer skal ferdigstilles i løpet av de kommende dagene, opplyste Det hvite hus' talskvinne Sarah Sanders tirsdag ettermiddag.

Las Vegas-massakren

Stephen Paddock, gjerningsmannen bak Las Vegas-massakren, brukte våpen som var utstyrt med denne modifikasjonen. Innretningen gjør at man kan fyre av skudd raskere. Rundt et titall av de 23 våpnene Paddock brukte i skytingen, hadde gjennomgått en slik modifisering. 58 mennesker ble drept i massakren og 489 såret.

I ettertid foreslo Demokratenes senator Dianne Feinstein å forby salg og produksjon av bump stocks, avtrekkermekanismer og annet tilbehør som kan akselerere skuddtakten i en halvautomatisk rifle. Republikanernes senator Carlos Curbelo foreslo å kun forby bump stocks.

Skoleskyting

Sanders opplyste i oktober at presidenten er åpen for å diskutere temaet, men at han på daværende tidspunkt ikke ønsket å ta forhastede beslutninger underveis idet Las Vegas-etterforskningen fortsatt pågikk.

Etter den siste skoleskytingen i Florida har delstatsforsamlingens påtroppende leder, republikaneren Bill Galvano, tatt til orde for forbud mot bump stocks.

Han sier at republikanerne i delstaten også vurderer en pakke som inkluderer å heve aldersgrensen for å kjøpe våpen til 21 år, og en venteperiode for alle kjøp av våpen.

Publisert:
 1. Donald Trump
 2. Las Vegas
 3. Skyting
 4. Våpen

Mest lest akkurat nå

 1. Mann knivstukket i leilighet i Stavanger - kvinne pågrepet

 2. Gjesdal-ordføreren har fått ny kreftbeskjed: – Et hardt slag i mellomgulvet

 3. Viking-trenernes dom: – Vi blir gode i år også

 4. Han blir sjef i Bjørn Rygg-selskap

 5. Nytt slag for Rødne: – Dette kom som lyn fra klar himmel

 6. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen