«Diskokule» skutt ut i verdensrommet

En satellitt formet som en stor diskokule er skutt ut i verdensrommet. Den vil være godt synlig på himmelen, og målet er å få folk til å tenke, sier mannen bak.

Mannen bak selskapet Rocket Lab, Peter Beck, står bak utskytningen av en satellitt formet som en stor diskokule. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Satellitten er på størrelse med en stor strandball, er laget av karbonfiber og er dekket av 65 speil. Den har fått navnet Humanity Star og ble skutt ut i verdensrommet fra Nordøya på New Zealand søndag.

Firmaet Rocket Lab står bak, og oppskytningen er selskapets første.

– Uansett hvor du er i verden, om du er rik eller fattig, i krig eller fred, alle vil være i stand til å se den skinnende, blinkende Humanity Star i bane rundt jorda, sier Peter Beck, Rocket Labs grunnlegger.

Den skinnende «diskokula» spinner raskt på sin ferd rundt jorda og reflekterer sollys. Dermed ser den ut som en tydelig stjerne som svever over nattehimmelen.

Satellitten har fått sitt eget nettsted der interesserte kan følge den. Den vil i perioder være synlig fra Norge. Satellitten vil gå i bane i ni måneder før den brenner opp i jordatmosfæren.

Beck håper folk vil se satellitten og reflektere over universet og vår plass i det, «og tenke litt annerledes om sine liv, sine handlinger og hva som er viktig».

Etter den vellykkede testen av Rocket Labs nyutviklede Electron-rakett, håper selskapet nå å komme i gang med kommersiell drift.

Publisert: