Seksåring drept i skuddveksling i Kashmir

En seks år gammel gutt ble drept i Kashmir da han havnet i kryssilden mellom paramilitære styrker og mistenkte opprørere, opplyser det lokale politiet.

Indiske myndigheter har trappet opp kampen mot separatister i Kashmir. Fredag ble en seks år gammel gutt drept i kryssilden. Foto: Mukhtar Khan / AP / NTB scanpix

  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Gutten satt i en bil som kjørte inn i et område nær byen Bijbehara, der de paramilitære var i kamp med de mistenkte opprørerne, sier en politimann til AFP.

– Gutten og en soldat ble såret i skuddvekslingen, og begge døde senere på sykehus, sier politimannen, som ber om å få være anonym.

Væpnede sammenstøt skjer forholdsvis ofte i den indiskkontrollerte delen av Kashmir, men har blitt hyppigere den siste tiden. Indiske myndigheter har trappet opp kampen mot militante separatister i regionen lengst nordvest i landet, og denne måneden er minst 33 antatte opprørere drept.

Både India og Pakistan gjør krav på Kashmir og har gått til krig eller vært på randen av krig flere ganger siden uavhengigheten fra britene i 1947. I tillegg har væpnede grupper kjempet i flere tiår for selvstendighet eller innlemming i Pakistan. Titusener er drept de siste tiårene. India, som har en halv million soldater i Kashmir, anklager Pakistan for å støtte opprørerne.

Siden august i fjor er spenningen økt etter at India opphevet selvstyret i Kashmir, pågrep lokale politiske ledere og kuttet internett og mobilnettet i flere måneder.

Publisert:
  1. Kashmir
  2. India
  3. Pakistan

Mest lest akkurat nå

  1. Sexvit­sene hennes endte i retten fordi arran­gøren ikke ville punge ut

  2. Selger sin første tweet - har fått bud på over 17 millioner kroner

  3. Vennene hadde store gullplaner. Den ene ble konge i VM. Den andre fikk sin drøm smadret.

  4. Myrhol tror på stortingsmandat for FNB

  5. – Hallo? E det Israel og di? Kan eg kjøba 10.000 vaksiner?

  6. Rødt-politiker kom med oppsiktsvekkende beskrivelser av Sylvi Listhaug