Nord-Korea bekrefter «vellykket» rakettoppskytning

Nord-Korea bekrefter at landet har sendt opp en mellomdistanserakett og understreker at våpenet nå er klart for bruk i kamphandlinger. 

Folk går forbi en TV-skjerm i Sør-Koreas hovedstad Seoul som viser arkivbilder fra en av nabolandets rakettester. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon/NTB scanpix. 
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det statlige nyhetsbyrået KCNA skriver at Nord-Koreas leder Kim Jong-un overvar den vellykkede rakettesten, som har satt i gang en ny runde med internasjonal fordømmelse og trusler om tøffere FN-sanksjoner.

Raketten som ble testet heter Pukguksong-2 og er en landbasert versjon av Nord-Koreas ubåtraketter.

–Med stolthet kunne Kim Jong-un konstatere at rakettens treffsikkerhet er svært nøyaktig og at Pukguksong-2 er et svært vellykket strategisk våpen som han godkjenner for bruk, opplyser KCNA.

Raketten ble skutt opp fra et område nær Pukchang i provinsen Sør-Pyongan, nord for hovedstaden Pyongyang, og fløy østover i rundt 500 kilometer over Japanhavet, heter det i en melding fra Sør-Koreas forsvar.

Sør-Koreas president Moon Jae-in innkalte regjeringens sikkerhetsråd til møte for å diskutere oppskytingen, opplyser kontoret hans.

– Sør-Korea og USA analyserer oppskytingen for å få ytterligere informasjon. Vår militærledelse følger nøye med på militæraktivitetene i Nord-Korea, på utkikk etter eventuelle flere tegn på provoserende handlinger, og vi står klar til å handle, heter det i meldingen fra hæren i Sør-Korea.

Publisert:
 1. Nord-Korea
 2. Sør-Korea
 3. Pyongyang
 4. Kim Jong-un

Mest lest akkurat nå

 1. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie (24) får krampene daglig

 2. – Vi sitter her og fryser. Politikerne har ikke bakkekontakt

 3. Erstatning for tapt barndom: Nesten alle får nei

 4. Berisha etter 14 års ventetid: – Kommer til å huske dette resten av livet

 5. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

 6. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt