Sicilia erklærer krisetilstand etter skogbranner

Italia er rammet av en rekke skogbranner denne sommeren. Den sørlige delen av landet er hardest rammet, men det brenner også lenger nord, som her i Pescara på østkysten i den sentrale delen av Italia.

Regionmyndighetene på Sicilia har erklært alarmberedskap og krisetilstand for de neste seks månedene på grunn av skogbrannene som herjer på den italienske øya.

  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:

Sicilia-regionens president Nello Musumeci forklarer i et Facebook-innlegg at beslutningen knyttes til uvanlig høye temperaturer og uvanlige værforhold som kommer til å fortsette og utgjøre en risiko de neste ukene.

Sicilia har vært rammet av skogbranner siden slutten av juli. Øya er sammen med Calabria og Puglia blant landets hardest rammede områder som berøres av de pågående skogbrannene.

Brannvesenet bisto bare lørdag i 800 skogbranner. 106 av dem var i Puglia sørøst i landet, 120 i Calabria sørvest i landet og 188 på Sicilia. I Reggio Calabria har to personer mistet livet i flammene.

Også Sardinia er rammet av skogbranner.

Uvanlig høye temperaturer på over 40 grader har preget det sørlige Italia. Landbruksorganisasjonen Coldiretti beskriver årets sommer som den varmeste på et tiår.

Publisert:
  1. Italia

Mest lest akkurat nå

  1. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

  2. – Jeg reagerer på den nye «skal»-tonen fra regjeringen

  3. Full fyr i bolighus på Sviland

  4. Stjal bil og nøkler mens huseier sov

  5. – Sex er breddeidrett hvor penetrasjon ikke er eneste måten å ha sex på

  6. Vårt energisystem er satt på spill