Beleirede byer i Syria er evakuert

Flere tusen syrere ble torsdag evakuert fra byene Foua og Kefraya i Syria, og byene er nå tømt for folk, ifølge SOHR.

Ifølge det statlige nyhetsbyrået SANA ankommer bussene her Tel el-Eis mellom Aleppo og Idlib i Syria onsdag, på vei for å hente ut innbyggere i Foua og Kefraya, de to regjeringsvennlige landsbyene som i tre år har vært beleiret av opprørere. Foto: SANA / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Bussene kjørte av gårde i morgentimene og de to byene er helt tomme nå, sier Rami Abdulrahman, leder for den britisk-baserte eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Ifølge AFPs korrespondent på stedet var det omkring 20 busser som kjørte ut torsdag morgen. Innbyggere og medlemmer av en regjeringsvennlig milits tok med seg personlige eiendeler og gikk om bord i kjøretøyene.

Foua og Kefraya er de to siste byene i Syria som er beleiret av opprørere. Det ble tirsdag inngått en avtale mellom Russland og Tyrkia, som støtter henholdsvis det syriske regimet og opprørere i konflikten, om at innbyggerne skulle få evakuere landsbyene.

I bytte mot å få evakuere sivile og regimevennlige styrker, omkring 6.900 personer i alt, skal de syriske myndighetene sette fri flere hundre fanger, ifølge SOHR.

De to byene har vært beleiret siden 2015 da opprørere og jihadister kontrollerte Idlib-provinsen. Byene har i perioder vært avskåret fra tilgang til mat og medisiner. Onsdag begynte arbeidet med å fjerne barrikader fra veiene inn til byene, slik at alle kjøretøy kunne få fritt leide.

Les også

 1. SOHR: 38 sivile drept i flyangrep i Syria

 2. Assads styrker tar full kontroll over Damaskus

 3. De vil tilbake til Syria og slåss mot IS

Publisert:
 1. Krig
 2. Syria

Mest lest akkurat nå

 1. – Strømprisene kan knekke folks økonomi. Regjeringen kan ikke passivt håpe på at det går over.

 2. Full fyr i bolighus på Sviland

 3. Stjal bil og nøkler mens huseier sov

 4. – Sex er breddeidrett hvor penetrasjon ikke er eneste måten å ha sex på

 5. De har få velferds­ordninger og kjempe­streng abort­lov. Folk fra hele USA strømmer til del­staten

 6. Vårt energisystem er satt på spill