SOHR: Intense russiske luftangrep i Idlib

Russland og syriske regimestyrker har søndag intensivert luftangrepene i Idlib-provinsen nordvest i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.

Røyk stiger opp etter et luftangrep fra syriske regjeringsstyrker i landsbyen Hobait, mens en hjelpearbeider fra Hvite hjelmer står i forgrunnen. Foto: Hvite hjelmer / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Søndagens angrep var rettet mot mål sør i Idlib, samt mot mål på landsbygda i den nordlige delen av naboprovinsen Hama, ifølge opplysninger fra den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

– Helikoptre fra regjeringsstyrkene har sluppet over 60 tønnebomber over landsbyen Hobait på den sørlige landsbygda i Idlib, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Minst to barn ble drept og seks andre mennesker skadd i angrepet, ifølge Abdulrahman.

Sykehus stengt etter angrep

I landsbyen Al-Latamneh i Hama gjennomførte russiske jagerfly minst 14 angrep mot opprørernes stillinger, opplyser SOHR.

Fem opprørere ble skadd, mens landsbyens underjordiske sykehus ble truffet i angrepene. Sykehuset måtte stenges som følge av skadene.

Minst 150 angrep

Også lørdag ble det gjennomført en rekke luftangrep i Idlib-provinsen. Her ble minst ni sivile drept, ifølge SOHR.

Totalt har minst 150 angrep blitt gjennomført lørdag og søndag.

De to siste dagene med bombing har tvunget over 5.000 mennesker til å flykte til tryggere områder lenger nord på landsbygda i Idlib, samt til den nordvestlige delen av Aleppo-provinsen, opplyste SOHR søndag.

Fredag holdt Russland, Iran og Tyrkia samtaler i Teheran der de diskuterte Idlib-provinsens skjebne.

Idlib-provinsen, som i hovedsak er kontrollert av opprørere, har blitt et oppsamlingssted for syriske opprørere og deres familier fra andre områder i Syria etter hvert som de har overgitt seg til myndighetene. Det bor anslagsvis 3 millioner sivile i provinsen. En tredel er internt fordrevne flyktninger.

Publisert: