Laster ned avisen fra verandaen i Spania

– Jeg bruker E-avisen hele tiden. Den er genial! sier Joanne Gile Michaelsen (63). Hun bor halve året i Spania, og da er Aftenbladet alltid med i bagasjen.

Her er Joanne (63) og Terje (69) på promenaden i Puerto Banus, etter en svett joggetur rundt i Marbella-området.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

– Jeg bruker E-avisen hele tiden, sier amerikaneren Joanne Gile Michaelsen (63).

Akkurat nå befinner hun seg i Sandnes, men 5-6 måneder av året tilbringer hun i sitt andre hjem i Spania, sammen med mannen, Terje Nygaard (69).

– Vi reiser mye, og jeg leser alltid avisen. Med WiFi er det ingen problem å lese den i utlandet, sier hun.

Michaelsen sier at hun foretrekker E-avis fremfor papiravis.

– Jeg ser ikke poenget med å bli skitten på hendene. Min mann foretrekker fortsatt papir, men jeg prøver å få han over på E-avis. Den er genial!

– Problemet er at folk ikke skjønner at E-avisen er helt lik papiravisen — de tror at det er en forkortet utgave, sier Michaelsen.

Legges ut kvelden før

Stavanger Aftenblad legger hver dag ut en elektronisk utgave av papiravisen. Denne kan alle abonnenter enkelt laste ned som PDF-fil via nettsiden, eller via Aftenbladets egen app for nettbrett og mobil. Nå legges den elektroniske utgaven ut allerede kvelden før.

– Aftenbladets e-avis er nå tilgjengelig for abonnentene våre i 23-tiden om kvelden, altså flere timer før papiravisen er i postkassen. Den er svært godt likt av leserne våre og blir stadig mer lest, sier Aftenbladets nyhetsredaktør, Carl Gunnar Gundersen.

– Den kan leses på pc, nettbrett og mobil, men egner seg kanskje best på alle nettbrettene som kjøpes i distriktet, legger han til.

Med internettilgang kan e-avisen lastes ned og leses uansett hvor du befinner deg.

– Du kan ta e-avisen med deg uansett hvor du er i verden. Du kan altså holde deg like oppdatert enten du befinner deg i Australia, Kuala Lumpur eller Pedersgata i Stavanger, sier direktør for lesermarked i Aftenbladet, Anette Ronæss.

44.000 brukere var innom e-avisen i forrige uke. Flere av Aftenbladets faste abonnenter bosatt utenlands seg benytter seg av tjenesten.

– Vi vet også at folk bruker lang tid på E-avisen, og at vi når abonnenter som ikke ville fått papiravisen i postkassen. Abonnenter i Valencia-regionen og på Kanariøyene er blant de ivrigste leserne av E-avisen, sier Gundersen.

– Bare å trykke seg videre

Ærlig talt synes jeg at jeg får med meg alt som er verdt å få med seg fra Rogaland.

Thorleif Lunde (78) har bodd i Spania siden 1998. Han holder til Torrevieja, kun 2,5 km fra bykjernen. Aftenbladets elektroniske avis er fast morgenrutine.

– Jeg står opp i 5-6-tiden hver morgen. Det er ikke så godt å si hvorfor jeg står opp så tidlig, men hva skal jeg gjøre i senga? Så setter jeg meg ned med kaffekoppen og leser avisa.

Lunde ble nylig enkemann, da kona hans døde i fjor høst. Tidligere drev han Thorleif Lunde AS på Ganddal, men i dag er han pensjonert. 78-åringen er fortsatt interessert i hva som skjer i hjembyen, og er godt fornøyd med Aftenbladets E-avis.

– Jeg er vel fornøyd, det er bare å gå inn på avisa og trykke seg videre så går det veldig greit, sier han over telefon fra Spania.

Thorleif Lunde har surfet på den teknologiske bølgen i en god stund. Ikke alt var bedre før.

– Jeg har absolutt merket en forvandling. I begynnelsen, da nettavisen først kom, var det ikke alltid like enkelt. Men i dag, med E-avis og det hele, så fungerer det veldig bra.

Publisert: