39 døde i monsun i Bangladesh

Minst 39 mennesker har mistet livet etter monsunregn har ført til at enorme områder nord i Bangladesh er rammet av flom.

Publisert: Publisert:
  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Over 2,6 millioner mennesker er berørt av oversvømmelsene, opplyser tjenestemenn.

Mange av de omkomne har druknet, mens andre har dødd av elektriske støt. Alle dødsfallene har inntruffet i de åtte distriktene som er hardest rammet av monsunen, opplyser Abdul Kuddus Bulbul i landets katastrofemyndighet til DPA.

Gårder og jordbruksarealer i 18 distrikter nord og nordøst i Bangladesh ligger nå under vann. Over 350.000 mennesker er gitt husly i nærmere 1.600 midlertidige sentre. Disse har blitt åpnet etter hvert som en rekke elver – inkludert Ganges, Brahmaputra og Meghna – har gått over sine bredder.

Landets minister for katastrofeberedskap sier myndighetene har sendt ut tilstrekkelig med tørrvarer til at alle de berørte skal få nok å spise.

– Vi har fordelt 2.541 tonn ris og 10 millioner taka i nødhjelp til de rammede, sier Mofazzal Hossain Chowdury. 10 millioner taka tilsvarer snaut 1 million kroner etter dagens kurs.

Tog mellom hovedstaden og flere distrikter i nord er innstilt fordi skinnegangen ligger under vann. I juni døde over 130 mennesker i jordskred utløst av kraftig nedbør sørvest i landet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Et nytt smittetilfelle i Sola, tre i Stavanger

  2. Korona-virus knakk eventbyrået hennes

  3. Hver 10. bil er borte: Koronapandemien har påvirket trafikken.

  4. Eigersund: Omstridt rådmann går av

  5. Haaland byttet ut etter mål og assist. Så vant Bayern supercupen: – Kjenner meg paff

  6. Rogalands turistmagneter gikk på en korona-smell

  1. Bangladesh
  2. Flom
  3. Vær