Ti drept i skytedrama i Jordan

Amman (NTB-AFP-DPA): Ti personer ble drept da væpnede menn angrep politiet ved en korsfarerborg i det sørlige Jordan søndag. Flere turister som var innesperret i borgen, ble satt fri da politiet gikk til aksjon.

Ambulanser ankommer et sykehus i den jordanske byen Karak med sårede fra et væpnet angrep på en historisk festning. Foto: Muhammad Hamed / Reuters / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Turistene ble satt fri etter at politistyrker stormet den kjente Karak-festningen i det sørlige Jordan søndag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

En canadisk kvinne, to jordanske sivile og sju politimenn ble drept i kryssilden mellom de væpnede mennene og politiet. Ytterligere 27 personer, både politi og sivile, ble såret, noen av dem alvorlig.

Ifølge avisa Al-Ghad tok de væpnede mennene 14 gisler etter angrepet ved festningen. Angrepet var rettet mot flere politipatruljer, melder Al Jazeera.

Korsfarerborg

De væpnede mennene skjøt mot politi som patruljerte ved den gamle korsfarerborgen som er en populær turistattraksjon, midt mellom Akaba og Dødehavet.

Sikkerhetsstyrker sperret deretter av festningen og begynte å skyte mot de væpnede mennene som hadde forskanset seg på innsiden, skriver avisen Al-Ghad.

Det hele startet da politiet ble tilkalt til en brann i et hus i Karak. Da de kom fram, ble de angrepet av folk i huset som åpnet ild. Angriperne stakk av i en bil.

Samtidig begynte væpnede menn som befant seg i festningen, å skyte mot politistasjonen i byen.

Politiet sier at de som ble befridd fra borgen, i virkeligheten ikke var gisler, men turister som var blitt sperret inne i underetasjen og ikke turde gå ut da skytingen begynte.

Forskånet

Jordan, som er med i den vestlige koalisjonen mot IS, har hittil vært forskånet for den blodige uroen som har rammet nabolandene Syria, Irak og Egypt.

Det jordanske folks motvilje mot IS økte kraftig etter at en jordansk flyger som ble skutt ned av IS, ble tatt til fange og brent levende i et bur. Karak er flygeren Maaz al-Kassasbehs hjemby.

I juni ble sju politimenn drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv ved grensa til Syria.

Rundt 4.000 jordanere har sluttet seg til jihadistgrupper i Syria og Irak, og rundt 420 er drept siden 2011. (©NTB)

Publisert: