Treåring blant de drepte i Plymouth

Fem mennesker ble drept, blant dem en tre år gammel jente, i Plymouth torsdag kveld. Britisk politi etterforsker ikke skytemassakren som terror.

Britisk politi har funnet 13 åsteder etter at en 22-åring skjøt og drepte fem mennesker og såret to andre, før han tok sitt eget liv i Plymouth i England torsdag kveld.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Politiet tror ikke 22-åringen som skjøt og drepte fem mennesker og såret to i Plymouth torsdag kveld, hadde terrormotiv.
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Skytemassakren er den verste i Storbritannia siden 2010 år, ifølge BBC.

Politiet etterforsker ikke drapene som en terrorhandling.

Den 22 år gamle antatte gjerningsmannen Jake Davison skjøt først og drepte en 51 år gammel kvinne han skal ha vært i familie med. Det skjedde inne i en bolig, opplyste politiet på en pressekonferanse fredag.

Davison fortsatte deretter ut på gata der han skjøt og drepte en tre år gammel jente og en 43 år gammel mann som var i familie med jenta.

Døde på sykehus

Så skjøt han en 33 år gammel mann og en 51 år gammel kvinne som ble skadd, men som overlevde. De er innlagt på sykehus, men har ikke fått livstruende skader.

Etter dette ble en 59 år gammel mann skutt og drept i et grøntområde, mens en 66 år gammel kvinne ble skutt ved Henderson Place. Hun døde senere på sykehus.

– Øyenvitner har fortalt oss at Davison deretter rettet våpenet mot seg selv og tok sitt eget liv, opplyser polititalsmannen Shaun Sawyer.

Hadde bæretillatelse

Davison hadde ifølge politiet bæretillatelse på våpenet han benyttet, en pumpehagle. Den ble funnet sammen med ham, og politiet leter derfor ikke etter andre mistenkte.

Skytedramaet varte bare i 6 minutter, men politiet utelukker ikke at det kan være flere enn 13 åsteder i byen, som ligger sørvest i England.

Statsminister Boris Johnson uttrykker medfølelse med de pårørende og andre som er berørt av hendelsen.

– Jeg takker nødetatene for deres innsats, skriver statsministeren på Twitter.

La ut videoer

Davison har tidligere lagt ut flere videoer på nettet der han uttrykker stor misnøye med livet.

I én video, som senere ble fjernet av YouTube, skrev 22-åringen at han var sosialt isolert, ifølge BBC. Han refererte til såkalte incels – grupperinger av menn som hevder de lever i «ufrivillig sølibat» og som ofte preges av kvinnehat.

– Jeg vet det er en film, men noen ganger liker jeg å tenke at jeg er The Terminator eller noe. Tross nesten total systemfeil prøver han fortsatt å utføre oppdraget, skal Davison ha sagt i det som trolig var hans siste video.

– Roping og skyting

Øyenvitner har beskrevet gjerningsmannen som en svartkledd mann med hagle.

– Først var det roping, så var det skyting. Tre, kanskje fire, i starten, sier en kvinne i byen til BBC.

Deretter sparket gjerningsmannen inn en dør og skjøt inn i et hus, før han løp ut av huset og skjøt mot flere andre, forteller hun videre.

Et annet øyenvitne sier at han rundet hjørnet og «traff på en kar med hagle». Mannen skal ha vært iført svarte klær.

Etter at politiet ble varslet om skytingen, rykket de raskt ut til åstedene i bydelen Keyham. Ambulanser kom raskt til området, og et ambulansefly ble også tatt i bruk.

Publisert: