Norge vil egle seg innpå brexitforhandlingene

Europaminister Frank Bakke-Jensen (H) lover at Norge skal være så tett på de kommende brexitforhandlingene som de formelle reglene tillater.

Publisert: Publisert:

Europaminister Frank Bakke-Jensen vil prøve å snike norske interesser inn i forhandlingene mellom Storbritannia og EU. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Brexit er et mørkt kapittel i Europas historie. Men de signalene jeg får om prosessen som nå skal komme, forteller meg at EU er en organisasjon som vil takle også dette, sier Bakke-Jensen på telefon til NTB.

Samtidig som Storbritannia satte i gang den formelle prosedyren for utmeldelse av EU, deltok han onsdag på et ministermøte på Malta der brexit sto øverst på agendaen.

– Nå er prosessen i gang. Så blir det spennende å høre hva EU-ministrene sier, sier ministeren.

Han lover å stå på for å fremme norske interesser når forhandlingene mellom Storbritannia og EU kommer i gang.

– Det er viktig for oss å være tett på prosessen og tett på våre beste samarbeidspartnere. Derfor var vi i Berlin i går i møter med statsråder der. Derfor er vi på Malta i dag for å knytte kontakter her, fremme vårt syn og få informasjon om hva som skjer. Derfor har vi i dag også et møte på embetsmannsnivå i Brussel med teamet til EU-kommisjonens forhandlingsleder Michel Barnier. Der legges rammene for vår rolle og vår posisjon i prosessen videre, sier Bakke-Jensen.

– Får vi være så tett på som vi hadde håpt?

– I utgangspunktet hadde vi håpt at vi kunne sitte ved forhandlingsbordet. Det får vi ikke. Men vi har fått løfter fra begge sider om at vi skal få sitte så tett på som prosedyrene tillater. Det er vi veldig fornøyd med, sier Bakke-Jensen.

Publisert:

Les også

  1. Storbritannia har startet den formelle prosessen for utmelding av EU

  2. Dette skjer når Storbritannia setter i gang brexit

  1. Frank Bakke-Jensen
  2. Brexit
  3. Storbritannia
  4. EU
  5. Norge