Kirgisistan navngir mistenkt etter St. Petersburg-angrep

Kirgisiske myndigheter sier at en russisk statsborger født i Kirgisistan i 1995 er mistenkt i forbindelse med angrepet på T-banen i St. Petersburg.

Russiske nødetater har rykket ut til Sennaja-plassen i St. Petersburg etter angrepet på metroen. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Den mistenkte mannen ble tirsdag morgen navngitt i en uttalelse fra kirgisiske sikkerhetsmyndigheter. Han oppgis å være født i 1995 og er enten 21 eller 22 år.

Verken kirgisiske eller russiske myndigheter har foreløpig fastslått om angrepet ble utført av en selvmordsbomber eller om bomben ble etterlatt i T-banevogna, skriver nyhetsbyrået AP.

Men ifølge AFP omtaler en talsmann for kirgisiske sikkerhetsmyndigheter den navngitte kirgiseren som "selvmordsbomber".

Kirgisiske myndigheter sier de har fått opplysningene fra russiske myndigheter, men det er ikke kommet noen bekreftelse fra russisk hold. I uttalelsen står det også at kirgisiske myndigheter samarbeider med russiske myndigheter og at de foreløpig ikke vet hvilken rolle den unge mannen har spilt i angrepet.

Det russiske nyhetsbyrået Interfax siterte mandag anonyme kilder som hevdet en 23 år gammel mann fra Sentral-Asia utløste en selvmordsbombe på T-banen. Heller ikke disse opplysningene er bekreftet fra offisielt hold.

Minst 14 mennesker mistet livet i angrepet, opplyser det russiske katastrofedepartementet tirsdag, ifølge det finske nyhetsbyrået FNB.

Tidligere har russiske myndigheter oppgitt at elleve personer ble drept og rundt 50 såret.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Publisert: